Implementatie Omgevingswet
Integraal samenwerken is het doel. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Implementatie Omgevingswet

De implementatie van de Omgevingswet vraagt veel van bestuur, management, werknemers en strategische partners van de gemeente. De aangewezen projectleider of programmamanager staat er soms nog alleen voor. Vanuit de ruime kennis en ervaring van onze Ruimtemeesters ondersteunen wij u met kundige adviseurs en praktische instrumenten en werkvormen bij de Implementatie van de wet. Wij focussen ons niet alleen op het opstellen van de juridische instrumenten en het geven van advies omtrent de omgevingswet, maar werken via creatieve werkvormen vooral ook mee aan de benodigde verandering in houding en gedrag. 

Wat mag u van ons verwachten?

Wij ondersteunen de gemeentelijke projectleider of programmamanager in zijn of haar rol. De kennis moet binnen de gemeente ontwikkeld worden en niet extern, dus wij helpen vooral deze medewerkers in het zadel. Dit doen wij wekelijks bij de gemeente intern, als vraagbaak op afstand of ad hoc op afroep wanneer de projectleider vastloopt. Samen met de projectleider bereiden we concrete en werkbare producten voor zoals het ambitiedocument, plan van aanpak, participatieplan, experiment of werksessies.

Wat levert het u op?

De gemeentelijk projectleider krijgt meer vertrouwen en draagvlak in het implementatieproces. Door ontwikkeling van kennis en competenties worden zowel projectleider als kernteamleden opgeleid tot ambassadeur in het implementatieproces. Maar ook het MT krijgt meer inzicht in de verantwoordelijkheden en taken die bij de implementatie komen kijken. Het begrip tussen MT en projectleider wordt hiermee verbeterd. Via doelprofielen laten we zien wat er straks onder de Omgevingswet wordt verwacht van het gemeentelijk personeel. De gemeenteraad krijgt via werksessies en kennisontwikkeling ook grip op de nieuwe rolverdeling onder de Omgevingswet.

Voor wie?

Elke gemeente werkt op haar eigen manier aan het implementatieproces. Met gevoel voor de lokale situatie begeleiden en adviseren wij hierbij. Wij spreken graag over de 3×3 transitie. Zowel bestuur, management als ambtelijke organisatie worden voorbereid door ontwikkeling van kennis, houding en gedrag. Maar via een context of stakeholder analyse wordt ook bepaald welke externe partij op welk moment inbreng moet hebben. Niet alleen werken wij met medewerkers uit het ruimtelijke domein maar juist de samenwerking tussen ruimtelijke en sociaal domein wordt gestimuleerd. Integraal werken is uiteindelijk het doel. Ook medewerkers communicatie en ICT worden hierin meegenomen.

Implementatieplanbord

Om grip te houden op het totale proces van implementatie gebruiken we handige tools ter ondersteuning. Met ons handige implementatieplanbord kan continu het implementatieproces worden ingericht en bijgestuurd.

Meer informatie planbord

Kosten

We werken niet met standaard producten of prijzen, wij gaan dus graag het gesprek met u aan over de mogelijkheden die binnen uw organisatie en budget de best passende zijn.

Informatie over onze Omgevingswet diensten

Met onderstaand formulier kunt u vrijblijvend meer informatie opvragen over onze dienstverlening op het gebied van de omgevingswet.
  • Ik wil meer weten over (meerdere keuzes mogelijk)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Natuurlijk kunt u ons ook bellen: 088-4002800

 

Overzicht diensten omgevingswet

share


Onze adviseur vertelt u graag meer


Ron Visscher

Adviseur Omgevingswet & leefomgeving


connect


Contact

088 - 400.28.00

Advies op leefomgeving

Detachering

Meer contact