Ondersteuning cultuuromslag
Serious gaming, acteurs, digitale leeromgeving. Welke methode past bij uw organisatie?

Ondersteuning cultuuromslag

Langzamerhand is voor iedereen duidelijk dat de implementatie van de Omgevingswet met name een andere manier van werken vraagt. De gewenste cultuuromslag vraagt om meer samenwerking en dialoog binnen en tussen overheden, maar ook vooral om een andere relatie tussen overheid en bedrijven/burgers. Om dit te realiseren is er een verandering in gedrag, houding en werkwijzen vereist. Dit is vaak een lastig proces. Graag helpen wij u bij het aanjagen en begeleiden van deze veranderingen. Dit doen wij in samenwerking met onze partners in verandermanagement die werken vanuit het principe van ‘waarderend veranderen’.

Wat mag u van ons verwachten?

Via interactieve en innovatieve workshops gevolgd door coaching, begeleiding en intervisie gaan we aan de slag met de nieuwe gewenste manier van werken. Dit doen wij met onze partners die gespecialiseerd zijn in gemeentelijke organisaties en verandermanagement. Via gezamenlijk opgestelde doelprofielen bepalen we wat er straks van de gemeentelijk medewerkers verwacht wordt. Via serious gaming, trainingsacteurs en digitale leeromgeving werken we met en naar de gewenste invulling van functies.

We zoeken vooral naar wat er al goed gaat en hoe dit kan worden ingepast in de nieuwe werkprocessen. Vanuit onze eigen gemeentelijk ervaringen samen met uw kennis van de eigen organisatie bepalen we de nieuwe gewenste werkprocessen.  Ook zoeken we aansluiting bij veranderprocessen die al gaande zijn. Niet alleen uitvoerend personeel maar ook MT en gemeentebestuur worden meegenomen in de nieuwe rolverdeling onder de Omgevingswet.

Wat levert het u op?

inzicht in rolverdeling, functieprofielen en ambtelijke capaciteit die straks nodig is. Inzicht in competenties van medewerkers en waar deze nog kunnen worden aangevuld. Uw organisatie stoomt zich hiermee klaar voor het werken onder de Omgevingswet.

Voor wie?

Elke gemeentelijke organisatie en alle lagen en werkvelden die straks gaan werken met de Omgevingswet. Van beleidsmaker tot handhaver en van raadslid tot manager.

Kosten

We werken niet met standaard producten of prijzen, wij gaan dus graag het gesprek met u aan over de mogelijkheden die binnen uw organisatie en budget de best passende zijn.

Informatie over onze Omgevingswet diensten

Met onderstaand formulier kunt u vrijblijvend meer informatie opvragen over onze dienstverlening op het gebied van de omgevingswet.
  • Ik wil meer weten over (meerdere keuzes mogelijk)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Natuurlijk kunt u ons ook bellen: 088-4002800

 

Overzicht diensten omgevingswet

share