Ondersteuning participatietrajecten
Vrijheid en zeggenschap geven waar kan en regie houden waar dat nodig is

Participatietrajecten

De veranderende samenleving vraagt om een nieuwe rolverdeling tussen overheid, inwoners en bedrijven. Steeds meer wil men al in het voortraject betrokken worden als gelijkwaardige partner. Bij ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving wordt zo vooraf draagvlak gecreëerd en over en weer gewerkt vanuit vertrouwen. Participatie is een kernbegrip van de Omgevingswet. Graag laten wij u kennis maken met andere vormen van participatietrajecten en schrijven met u mee aan een praktisch en helder participatieplan. Ook werken wij met nieuwe instrumenten als serious gaming, interactieve kaarten en apps.

Wat mag u van ons verwachten?

Vanuit onze brede ervaringen aan zowel de kant van overheid als bedrijfsleven en burger kunnen wij u prima bijstaan in het opzetten van een goed participatieplan omgevingswet. Via online kaartviewers, apps en interactieve participatie-modules helpen wij u bij het betrekken van de samenleving bij beleidsvorming en planontwikkeling. Ook helpen wij u bij het voorbereiden van raadsdebatten hierover. De gemeenteraad kan scherper debatteren als zij vooraf helder heeft waar de discussies echt over gaan.  Soms helpt het ook om juist op een nieuwe manier met de samenleving in debat te gaan. Serious gaming kan hierbij helpen via bijvoorbeeld quizmodules en interactie tijdens het proces.

Wat levert het u op?

Een duidelijke invulling van de nieuwe rol die de gemeente wil vervullen ten opzichte van de samenleving. Vrijheid en zeggenschap geven waar dat kan en regie houden waar dat nodig is. Dit alles schrijven we op in een helder participatieplan voor het implementatieproces maar ook in een helder participatiebeleid voor wanneer de Omgevingswet er eenmaal is.

Voor wie?

Participatie moet een gewoonte worden zowel voor gemeenteraad als ambtenaar. Beide groepen kunnen we begeleiden bij participatietrajecten.

Kosten

We werken niet met standaard producten of prijzen, wij gaan dus graag het gesprek met u aan over de mogelijkheden die binnen uw organisatie en budget de best passende zijn.

Informatie over onze Omgevingswet diensten

Met onderstaand formulier kunt u vrijblijvend meer informatie opvragen over onze dienstverlening op het gebied van de omgevingswet.
  • Ik wil meer weten over (meerdere keuzes mogelijk)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Natuurlijk kunt u ons ook bellen: 088-4002800

 

Overzicht diensten omgevingswet

share


Onze adviseur vertelt u graag meer


Ron Visscher

Adviseur Omgevingswet & leefomgeving


connect


Contact

088 - 400.28.00

Advies op leefomgeving

Detachering

Meer contact