Pilot Omgevingsplan of Omgevingsvisie
Stapsgewijs klaar voor de invoering van de Omgevingswet

Pilot Omgevingsplan of Omgevingsvisie

De implementatie van de Omgevingswet vraagt flinke veranderingen in werkwijze of -proces. Voor veel medewerkers is dit nog niet goed te overzien of te begrijpen. Door de benodigde veranderingen op kleine schaal in te zetten in bestaande projecten of processen leert u gaandeweg wat er al goed gaat en wat er nog anders kan. Wij begeleiden u bij het anders kijken naar standaardsituaties en trekken hier samen met u lessen uit voor de toekomst. Op deze manier stoomt u zich stapsgewijs klaar op de komst van de Omgevingswet met een Pilot Omgevingsplan of visie.

Wat mag u van ons verwachten?

Een pilot Omgevingsplan of experiment vraagt veel van de gemeentelijk organisatie. De dagelijkse werkdruk maakt het soms moeilijke om medewerkers bij het experiment te betrekken. Wij zorgen dat dit experiment naast de dagelijkse werkzaamheden kan worden uitgevoerd door belangrijke coördinerende taken over te nemen. Een helder plan van aanpak geeft structuur en duidelijke leerdoelen. Via gedegen juridisch advies zorgen we ook voor kwalitatief goede eindproducten als een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte, Omgevingsvisie, Uitvoeringsprogramma of Omgevingsplan. Wij helpen bij de aanvraag Crisis en Herstelwet of ‘Proeftuin’. We bereiden participatiesessies voor of leiden deze. Maar wel altijd in samenwerking met uw eigen medewerkers zodat de leerdoelen van het experiment ook bereikt worden. Helder evaluatiedocumenten zijn dan ook onderdeel van de dienstverlening,

Wat levert het u op?

Echt leren van een experiment of pilot Omgevingsplan of Omgevingsvisie zodat de geleerde lessen kunnen worden toegepast in het grote implementatieproces. Learning by doing zorgt ook voor een breder draagvlak binnen de organisatie. Vernieuwde samenwerkingen kunnen zo worden uitgetest.

Voor wie?

Elke gemeentelijk projectleider die een pilot opstart binnen het groter implementatieproject. Alle stakeholders uit het totaalproject (zowel extern als intern) worden zoveel mogelijk in het experiment meegenomen.

Kosten

We werken niet met standaard producten of prijzen, wij gaan dus graag het gesprek met u aan over de mogelijkheden die binnen uw organisatie en budget de best passende zijn.

Informatie over onze Omgevingswet diensten

Met onderstaand formulier kunt u vrijblijvend meer informatie opvragen over onze dienstverlening op het gebied van de omgevingswet.
  • Ik wil meer weten over (meerdere keuzes mogelijk)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Natuurlijk kunt u ons ook bellen: 088-4002800

 

Overzicht diensten omgevingswet

share


Onze adviseur vertelt u graag meer


Ron Visscher

Adviseur Omgevingswet & leefomgeving


connect


Contact

088 - 400.28.00

Advies op leefomgeving

Detachering

Meer contact