RuimteVersnellers
Tools voor het versnellen van ruimtelijke processen

RuimteVersnellers

Ruimtemeesters introduceert tools voor het versnellen van ruimtelijke processen

 

Dit is wat wij zien

Informatie en gebruik van data zijn niet meer weg te denken bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De uitdagingen in de leefomgeving zijn domein overstijgend en dienen in gesprek tussen publieke sector en stakeholders te worden aangepakt.

De actualiteit

Sinds de wereldwijde Covid19 uitbraak komt hier nog een aantal complicerende factoren bij. Sinds april is social distancing namelijk de norm en werken we massaal vanuit huis. De communicatie met collega’s en stakeholders staat daarmee onder druk, en daarmee ook de voortgang van projecten. Dit vraagt om sterke digitale ondersteuning.

Ook weten we inmiddels dat de invoering van de Omgevingswet is uitgesteld waardoor het oude juridische regime voorlopig nog meer dan actueel is. Versnelling in processen zal dus al binnen de gebruikelijke werkprocessen gevonden moeten worden.

Samen met de diverse partijen in het ruimtelijke domein zet de landelijke overheid volop in op het doorbouwen van woningen en de verduurzaming van de leefomgeving. Juist nu in deze lastige tijden wil men extra energie geven aan het realiseren van de bouwopgave. Een flinke uitdaging voor de Nederlandse gemeenten!

Deze actuele situatie geeft ons juist nu de urgentie om werk te maken van het realiseren van en experimenteren met alle doelstellingen binnen de leefomgeving.

Tools om deze uitdaging aan te gaan

Met onze RuimteVersnellers reiken wij gemeenten diverse tools aan om haar ruimtelijke processen te versnellen. Dit doen wij voor de belangrijke thema’s die nu actueel zijn: het versnellen van het vooroverleg door middel van de omgevingstafel, het stroomlijnen en verduurzamen van het participatieproces en versnelling van beleidsvisies en uitvoering door inzet van geodata-tools.

Bekijk hier de RuimteVersnellers

 

Versnelling vooroverleg - Omgevingstafel Vooroverleg

Versnelling participatieproces - Buurtplatform Participatie

Versnelling omgevingsanalyse - Data-tools Data-analyse

 
Wilt u weten hoe RuimteVersnellers binnen uw organisatie kunnen worden ingezet?Neem dan contact op met een van onze adviseurs of vul onderstaand contactformulier in.
 

Contact

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

shareNeem contact op

088 - 400.28.00

Leefomgeving

Omgevingswet