Introductiesessies Omgevingswet groot succes!

 

De afgelopen weken hebben we de eerste introductiesessies over de Omgevingswet verzorgd bij diverse gemeenten in het land. Deelnemers van deze sessies waren onder andere beleidsmedewerkers, managers, burgemeesters en wethouders. Regelmatig een echt gemêleerd gezelschap. Iedereen is vanuit zijn eigen perspectief geïnteresseerd in de omgevingswet.

Met deze sessies informeren we onze relaties over de omgevingswet en daarnaast prikkelen we om er nu al over na te gaan denken. Wat betekent dit voor de organisatie? Wat verandert er? Deze vragen kwamen dan ook voorbij tijdens deze sessies.

Uit de introducties blijkt ook dat iedere gemeente toch weer anders naar de omgevingswet kijkt. Waar de één het ziet het als een noodzakelijk kwaad, ziet de ander het als een grote kans om nog meer los te laten en meer te participeren.

 

IntroAalburg

Een indruk van de introductiesessie Omgevingswet bij Gemeente Aalburg met het managementteam, burgemeester en wethouders.

We krijgen ontzettend veel aanmeldingen binnen voor onze introductiesessie, iets om trots op te zijn! Hieruit blijkt ook dat gemeenten er nu al echt mee bezig zijn en goed voorbereid willen zijn voor de enorme operatie die er aan gaat komen. De komende maanden verzorgen we nog tientallen sessies bij diverse gemeenten. Wilt u meer weten over de introductiesessie? Klik dan HIER of neem contact op via 088-4002800.


share2 reacties:

Meer vrijheid, minder regels en de bevoegdheid maatwerk te kunnen leveren klinken als muziek in de oren voor de bestuurders en ambtenaren. De Omgevingswet zit er aan te komen.

We hebben aan Ruimtemeesters gevraagd een introductiesessie te verzorgen over de nieuwe wet.

In een sprankelende en vooral ook prikkelende bijeenkomst heeft Ruimtemeesters laten zien wat we kunnen verwachten, wie welke verantwoordelijkheid krijgt en hoe daar mee om te gaan. De bestuurlijk en ambtelijk hooggespannen verwachtingen zijn door Ruimtemeesters op een eenvoudige en begrijpelijke wijze verwoord en in een reëel perspectief geplaatst.

De komende tijd zal onze organisatie, mede naar aanleiding van deze introductiesessie, de voorbereidingen gaan treffen voor de nieuwe wet.

Wij danken Ruimtemeesters voor de goede inspirerende sessie en zullen wellicht in de toekomst vaker een beroep doen op hun expertise.

Emiel Knoop
manager afdeling VTH, RO en EZ.

Jammer dat de vrijheden die gegeven worden aan de “uitvoerenden”, zijnde bedrijven of burgers, toch wel weer zullen moeten geregistreerd in het kader van de BAG: het wordt door deze vrijheden steeds lastiger om te achterhalen wat er nu overal daadwerkelijk wordt uitgevoerd, en er komt onder andere een extra druk op de toezichtambtenaren.

uw reactie

Koen van Polanen


connect