De Verbinding – Gemeente Ermelo

lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit

Project “De Verbinding” is het grootste binnenstedelijke vernieuwingsproject in de gemeente Ermelo. Gestart vanuit de opgave om een in onbruik geraakte busremise te saneren is het project uitgegroeid tot een mega-klus: ruim honderd woningen, twee zorgcomplexen, meer dan 5.000m² detailhandel, horeca, parkeerplaatsen en openbare ruimte, herbestemming van een gemeentelijk monument en de vernieuwbouw van een historisch gebouw, het “Huis der Barmhartigheid”, dat voor een verwoestende brand in 1977 dienst deed als gemeentehuis.

Vanuit Ruimtemeesters is Mark Wossink betrokken als adviseur en projectleider. Door zijn eerdere werkervaring bij de gemeente kent hij het project van haver tot gort. Hij is in 2008 begonnen bij de gemeente Ermelo en sindsdien in het project gestapt.

Bij een project als De Verbinding zijn diverse vakgebieden aan zet. Planeconomie, planologie en de juridica moeten door een hechte samenwerking tot oplossingen komen. Mark Wossink: “Vanuit de interne organisatie heeft ieder discipline haar eigen visie op de belangen van een project. Het is de uitdaging om steeds te blijven verbinden en kansen te zien, zonder het doel uit het oog te verliezen. Bij De Verbinding betekent dit hard werken binnen de muren van het gemeentehuis met adviseurs en bestuurders, maar zeker ook daarbuiten, met projectontwikkelaars en omwonenden.”

Op dit moment komen diverse fasen van het project bij elkaar: een gedeelte van het project is al opgeleverd, terwijl de bouw van de laatste fase moet nog beginnen. Als projectleider en adviseur houdt Mark zich bezig met de juridische afhechting van het project. Er zijn gedurende de looptijd van het project (2007) diverse overeenkomsten opgesteld tussen gemeente en ontwikkelaar. Het is nu zaak om uitvoering te blijven geven aan de gemaakte afspraken en ervoor te zorgen dat alle contractuele verplichtingen worden nagekomen. Het is de opgave om voor oplevering van de laatste fase alle eindjes vast te knopen.

De Verbinding is een meesterwerk voor de gemeente Ermelo.


Ruimtemeesters Grond, Exploitatie en Vastgoed adviseert gemeenten en initiatiefnemers bij de juridische kant van gebiedsontwikkeling en ruimtelijke projecten. We kiezen voor een strategische benadering, maar verliezen het belang van de operatie niet uit het oog. Wilt u meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Mark Wossink via mark@ruimtemeesters.nl of bel 088-4002800


share


Details

Opdrachtgever

Gemeente Ermelo

Periode

2018

Functie

Adviseur en projectleider