Aniek Derksen

Aniek Derksen

FUNCTIE

Adviseur Fysieke Leefomgeving

Aniek is een enthousiaste, gemotiveerde en ondernemende adviseur. Ze vindt het leuk om in teamverband te werken en is graag omringd door mensen. Ze studeerde Sociale Geografie, Planologie en Milieu aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze is zich dankzij haar studie en Master European Spatial & Environmental Planning steeds meer gaan interesseren in duurzaamheid en gedragsverandering. Ze vindt het lezen van artikelen over deze onderwerpen erg interessant en leerzaam. Als adviseur kan ze bijdragen aan de grote maatschappelijke uitdagingen waar Nederland voor staat, en dat is iets dat haar erg aanspreekt.

Anieks Meesterschap

Het geeft Aniek voldoening om andere mensen te helpen. Ze gaat altijd voor perfectie en werkt volgens een goede planning. Met haar enthousiaste en ondernemende instelling, probeert ze altijd het beste uit een opdracht te halen. Door goed te luisteren en samen te werken komt ze met collega’s en opdrachtgevers tot mooie resultaten. Daarnaast zorgt haar ambitie voor een goede structuur en planning.

Het leukste aan mijn werk vind ik dat je werkt aan een toekomstbestendige leefomgeving. Jouw werk zorgt ervoor dat iedereen kan wonen in een gezond en veilig Nederland.

 

Wat houdt het werk van Aniek in?

Tijdens haar studie en stages heeft Aniek zich beziggehouden met het organiseren van participatietrajecten en het ontwikkelen van een omgevingsvisie. Daarnaast heeft ze zich voor haar afstudeeronderzoek verdiept in de energietransitie, de Regionale Energie Strategie (RES) en participatie. Bij Ruimtemeesters is Aniek gestart met haar eerste opdracht bij de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) en houdt ze zich bezig met de implementatie van de Omgevingswet. Ze ondersteunt het werkpakket Kerninstrumenten en zorgt ervoor dat gemeenten klaar zijn voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

Aniek heeft voor Ruimtemeesters gekozen omdat…

Je bij Ruimtemeesters de kans krijgt om aan diverse en uitdagende opdrachten te werken in het publieke en private domein. Ze vindt het leuk om te werken aan verschillende opdrachten met verschillende thema’s. Daarnaast vindt ze het fijn dat je bij Ruimtemeesters veel aandacht krijg voor jouw eigen persoonlijke groei. Tot slot spreekt de werksfeer haar erg aan. Er zijn korte lijntjes met collega’s en je kan enorm veel leren van collega’s met andere inhoudelijke expertises. Zo zijn er zowel juridische als planologische experts binnen Ruimtemeesters. Het is ontzettend leuk dat een team met zoveel diversiteit samenwerkt in een informele werkomgeving. Deze werkomgeving geeft je de mogelijkheid om je kennis snel te vergroten. Je voelt je er direct thuis!

Meesterschap is iets wat je ontwikkelt door veel te oefenen en te doen. Voor mij betekent meesterschap ‘een vak beheersen’ of ‘ergens erg goed in zijn’. Door te experimenteren en te durven doen ontwikkel je vaardigheden en kennis. Daarnaast kan je veel leren van collega’s en ervaringen. Dit proces is voor iedereen anders en daarom ontwikkelt ieder ook zijn eigen meesterschap. Uiteindelijk is meesterschap een combinatie van zowel communicatieve vaardigheden als inhoudelijke expertise.