Eva Jongsma

Portretfoto van medewerker Eva Jongsma

FUNCTIE

Adviseur Leefomgeving

Eva is van nature een nieuwsgierig persoon en haar interesse gaat uit naar veel verschillende gebieden. Door een combinatie van studies in Sociologie, Bestuurskunde en Planologie heeft Eva een brede kijk op de leefomgeving. Bij Ruimtemeesters houdt Eva zich bezig met projecten rondom participatie bij ruimtelijke initiatieven en de Omgevingswet.

Eva’s Meesterschap

Eva’s meesterschap ligt bij het samenbrengen van verschillende belanghebbenden rondom ruimtelijke ontwikkelingen. Hierbij legt ze een nadruk op de participatie van alle belanghebbenden en zorgt ze ervoor dat ook minder gehoorde stemmen oprechte aandacht krijgen. Niet het recht van de sterkste geldt, maar de focus ligt op samenwerken. Ze kan hierbij goed het overzicht bewaren en door goed oor te vragen krijgt ze de vraag achter de vraag in zicht.

Het leukste aan mijn werk vind ik dat er veel afwisseling is en dat ik een bijdrage kan leveren aan mooie initiatieven en de implementatie van de Omgevingswet.

Wat houdt het werk van Eva in?

Eva houdt zich veel bezig met participatie en de Omgevingswet. Ze is betrokken bij het Participatie Gilde en heeft verschillende participatietrajecten georganiseerd en meegewerkt aan de uitvoering hiervan. Ze ziet graag dat verschillende partijen samenkomen en uit eigen kracht een verandering teweegbrengen. Daarnaast houdt Eva zich veel bezig met de Omgevingswet, waar ze adviseert en ondersteunt bij de implementatie hiervan.

Eva heeft voor Ruimtemeesters gekozen omdat…

Er veel aandacht is voor het leerproces van de medewerkers. Daarnaast ook omdat Ruimtemeesters maatwerk levert en passie vooropstelt. Ook de (nu nog) kleinschaligheid spreekt haar aan, waar door er een leuke sfeer heerst. Eva is het meest trots op het samenbrengen van verschillende betrokkenen rondom van het huisvestingsbeleid voor arbeidsmigranten bij de gemeente Buren.

Meesterschap is het verbeteren van de leefomgeving door middel van goed en doordacht advies te geven én dit te vertalen naar een concrete aanpak.