Jonas Peters

Portretfoto van medewerker Jonas Peters

FUNCTIE

Adviseur Leefomgeving & RO

Jonas is een energieke adviseur en afgestudeerd in Ruimtelijke Ordening en Planologie. Hij heeft ruime ervaring in de advieswereld en bij gemeenten. Jonas werkt altijd doel- en oplossingsgericht en is een echte teamplayer. Daarnaast is hij ook een sterke projectleider en werkt hij door zijn brede oriëntatie graag aan verschillende projecten tegelijk.

Jonas’ Meesterschap

Jonas kent het huidige stelsel van de Wro en de Wabo vanuit zijn verschillende rollen als adviseur en projectleider. Het liefst werkt hij aan Omgevingswet trajecten, omdat hij zich graag richt op de toekomst. Hij werkt aan visies en plannen en kent de verschillende kanten van de tafel goed. Daarnaast geeft hij trainingen over de Omgevingswet en begeleidt hij participatietrajecten. Als kwartiermaker Omgevingswet is hij voor gemeenten bezig het Omgevingsloket opnieuw in te richten. Het doel hierbij is vragen en wensen van inwoners en ondernemers zo veel mogelijk met een ‘ja, mits’ te kunnen beantwoorden.

Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling en de vrijheid die ik hierbij krijg.

Wat houdt het werk van Jonas in?

Jonas houdt zich bezig met het begeleiden en opstellen van ruimtelijke plannen. Daarnaast verzorgt hij de toetsing en het schrijven van milieuparagrafen van ruimtelijke plannen, geeft hij workshops over de Omgevingswet en beheert hij het Omgevingsloket.

Jonas heeft voor Ruimtemeesters gekozen omdat…

Ruimtemeesters hem veel vrijheid en mogelijkheden biedt. Zo krijgt hij de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen in zijn vakgebied. Jonas is het meest trots op dat hij samen met bewoners kan werken aan de leefomgeving.

Meesterschap is samen met opdrachtgevers en participanten komen tot een sterk en breed gedragen eindproduct.