Karlien van den Hout

Karlien van den Hout

Profiel

Karlien is adviseur Leefomgeving en richt zich op het snijvlak van gezondheid, milieu en fysieke leefomgeving. Haar missie is te zorgen dat de ruimte slim wordt ingericht om zo gezondheidswinst te behalen, samen met alle betrokken partijen. Zodat er niet alleen minder blootstelling plaatsvindt, maar ook dat de leefomgeving uitnodigt tot ontmoeten, spelen en bewegen, zoals ook de omgevingswet nastreeft.

Met haar ervaring bij de GGD en als docent Veiligheid en Gezondheid bij de opleiding Omgevingskunde kan ze gemeenten adviseren om gezondheid een plek te geven in inrichtingsplannen en in ruimtelijk- en milieubeleid. Karlien kijkt hierbij graag over schuttingen, is creatief, en improviseert graag.

Expertise

Als gezondheidswetenschapper heeft ze zich gespecialiseerd in het onderwerp gezondheid in de ruimtelijke omgeving. Ze ondersteunt gemeenten om de kansen en knelpunten op gebied van gezondheid in beeld te brengen en te vertalen naar een integrale visie en concrete maatregelen in de fysieke leefomgeving. Ook adviseert ze op het snijvlak van milieu en gezondheid, zoals over luchtkwaliteit, recreatiewaterkwaliteit en intensieve veehouderij. Naast gezondheid zal ze zich bezig houden met verschillende adviesklussen voor overheden, zoals ondersteuning in de transitie naar het nieuwe werken in de omgevingswet.

Meesterschap is

Het op een integrale wijze betrekken van gezondheid in de fysieke leefomgeving.

Droomproject

Ze zou graag in een grote binnenstedelijke transformatie gezondheid integraal willen borgen. Ze wil graag vroeg in het planproces aansluiten, bij voorkeur al bij het stellen van de ambities, om met een brede blik gezondheid een plek te geven in de ontwikkeling van het gebied. Om vervolgens uit deze ambities concrete maatregelen die de gezondheid beschermen en bevorderen te adviseren.


share


INFO

Opleiding

Maastricht University - Gezondheidswetenschappen

Werkervaring

GGD Brabant-Zuidoost
Omgevingsdienst Brabant-Noord
Avans+

Functie

Adviseur leefomgeving
Kerndocent veilige en gezonde leefomgeving

Blogs

Lees ze hier