Kim van Meegdenburg

Portretfoto van medewerker Kim van Meegdenburg

FUNCTIE

Juridisch Consultant Handhaving

Kim is een enthousiaste juriste met een goede aanpak in de praktijk. Tijdens en na haar studie Criminologie en (deels) Rechten is ze langere tijd werkzaam geweest bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Hier heeft ze ruime ervaring opgedaan met alle aspecten van (juridische) toezicht en handhaving. Na deze periode heeft ze zich met veel enthousiasme gericht op juridische handhaving binnen de gemeente. Op dit moment houdt ze zich voornamelijk bezig met de implementatie van de Omgevingswet.

Kims Meesterschap

Kim is stressbestendig, analytisch en werkt resultaatgericht. Kim zet zich in voor creatieve oplossingen, bekijkt knelpunten en voortgang met een creatieve blik én met oog voor de praktijk. Ze denkt graag in mogelijkheden en oplossingen en laat zich niet uit het veld slaan als het tegenzit, maar herformuleert de stappen om op een andere wijze tot het eindresultaat te komen.

Het leukste aan mijn werk vind ik het om de verbinding te leggen tussen verschillende organisaties (denk aan gemeente en ketenpartners), maar ook tussen college en raad, tussen afdelingen onderling en tussen afdelingen en het bestuur.

 

Wat houdt het werk van Kim in?

Kim houdt zich bezig met de implementatie Omgevingswet bij de gemeente Laarbeek. Hier is ze projectleider en zorgt ze er samen met de organisatie voor dat ze op de datum van inwerkingtreding van de Omgevingswet klaar zijn gestoomd om te kunnen gaan werken onder de Omgevingswet. Daarnaast houdt ze zich ook nog bezig met juridische handhaving op het gebied van het omgevingsrecht, de APV en bijzondere wetten.

Kim heeft voor Ruimtemeesters gekozen omdat…

Er ruimte voor ontwikkeling is. Er is geen sprake van ‘koude’ detachering en er is veel aandacht voor kennis. Ruimtemeesters onderscheidt zich van andere organisaties doordat er gericht wordt kennisontwikkeling en verbreding en niet alleen op een persoonlijk (medewerkers) niveau, maar ook op organisatieniveau. De nadruk ligt op continu verbeteren en ontwikkelen met elkaar, als organisatie, maar ook naar buiten toe. Dat maakt Ruimtemeesters in mijn ogen uniek. Het meest trots is Kim op de manier waarop zij en haar team binnen de gemeente Laarbeek de Omgevingswet op de kaart hebben weten te zetten door het werk zorgvuldig en grondig uit te voeren.

Meesterschap is samen werken aan een veilige, gezonde fysieke leefomgeving. Samen werken met de samenleving, het bestuur en de uitvoeringsorganisatie onder en in opmaat naar de Omgevingswet.