Luke den Boer

Luke den Boer

FUNCTIE

Werkstudent Fysieke Leefomgeving

Luke is iemand die zichzelf graag blijft ontwikkelen, zo heeft hij ervoor gekozen om na zijn HBO-opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling verder te gaan met de Masteropleiding Spatial Planning, waar hij op dit moment mee bezig is. Binnen deze opleiding specialiseert hij zich in de richting Planning, Land and Real Estate Development. Daarnaast vindt hij het belangrijk om zich geïnteresseerd en professioneel op te stellen richting anderen, waarbij hij wanneer het kan graag het voortouw neemt.

Luke’s Meesterschap

In zijn communicatie met anderen, is Luke altijd respectvol. Hier ligt voor hem de basis voor het verloop van een gesprek. Daarnaast vindt hij het belangrijk om situaties te signaleren waarbij hij zichzelf verder kan ontplooien. Dit doet hij door situaties of problemen aan te kaarten waar mogelijk verbetering kan plaatsvinden. Verder staat hij open om van anderen te leren en laat hij dan ook makkelijk weten dat hij openstaat voor nieuwe dingen. Luke ziet het als zijn taak om onze fysieke leefomgeving verder te verbeteren en de huidige kwaliteit in stand te houden, zodat de huidige en toekomstige generaties nog steeds in een ontzettend mooi land mogen en kunnen wonen.

Het leukste aan mijn werk vind ik het feit dat iedereen in ons land met ruimtelijke ordening te maken heeft en dat de resultaten van je werk daarmee erg zichtbaar zijn.

Wat houdt het werk van Luke in?

Luke heeft tijdens zijn studie meegewerkt aan het project Hart van Zuid, een ontwikkelcombinatie van Heijmans en Ballast-Nedam om Rotterdam-Zuid en specifiek Zuidplein een impuls te geven. Uniek aan dit project is dat het (deels) gefinancierd is vanuit het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid, een Rijksprogramma gericht op het verbeteren van de sociaal-economische situatie van de inwoners van dit stadsdeel van Rotterdam.

Zijn taken bij Hart van Zuid bestonden met name uit het opstellen van een projectbegroting en projectomschrijving voor het ontwikkelen van woningen naast Zuidplein. Hierbij heeft hij geleerd welke onderdelen van belang zijn bij het indienen van een project bij een grote bouworganisatie, zoals Heijmans.

Luke heeft voor Ruimtemeesters gekozen omdat…

Het een unieke kans is om naast zijn Masterstudie relevante, professionele ervaring op te doen in een vooruitstrevende en interessante organisatie. Luke vindt het fijn dat Ruimtemeesters zich ook richt op de ontwikkeling van ‘young-potentials’. De organisatie ziet de kracht van het aannemen van jong personeel; een groot deel van het team bestaat uit jonge medewerkers.

Meesterschap is met een frisse blik vooruitgang boeken om te komen tot mooie oplossingen die bijdragen aan het verbeteren van onze leefomgeving. Het bieden van nieuwe perspectieven houd jezelf en anderen scherp. Hierbij moet je jezelf openstellen voor mogelijkheden waaraan je in eerste instantie misschien niet had gedacht.