Manu Heezen

Portretfoto van medewerker Manu Heezen

FUNCTIE

Werkstudent Omgevingsrecht

Na het behalen van haar HBO-diploma heeft Manu haar premaster Rechtsgeleerdheid met succes afgerond en is ze gestart aan de Master Rechtsgeleerdheid aan Tilburg Universiteit. Sinds kort is ze gestart met het schrijven van haar masterthesis over de Energietransitie en de Omgevingswet. Daarnaast doet ze praktijkervaring op bij Ruimtemeesters als werkstudent.

Manu’s Meesterschap

Manu is doel- en oplossingsgericht. Ze zet zich voor de volle 100% in bij de uit te voeren werkzaamheden. Hierbij probeert ze altijd te denken in mogelijkheden. Tijdens haar studie werd ze enthousiast over het Omgevingsrecht en hier ligt dan ook haar interesse. Ze vindt het interessant om te zien dat er goed wordt nagedacht over de ruimte-indeling van ons land. Tijdens haar stage heeft ze zich beziggehouden met de bestemmingsplan- en omgevingsplanprocedure en participatie onder de Omgevingswet.

“Het leukste aan mijn werk vind ik de diversiteit van de casussen.”

 

Wat houdt het werk van Manu in?

Manu houdt zich bezig met de wekelijkse relevante jurisprudentie. Daarnaast ondersteunt ze bij lopende projecten binnen gemeenten bij de implementatie van de Omgevingswet. Zo ondersteunt ze bijvoorbeeld bij het opstellen van participatiebeleid en toepasbare regels uit het toekomstige Omgevingsplan. Daarnaast schrijft ze mee aan verweerschriften voor Servicedesk Leefomgeving en werkt ze aan bestemmingsplanprocedures.

Manu heeft voor Ruimtemeesters gekozen omdat…

Ruimtemeesters de mogelijkheid biedt om kennis te maken met de juridische praktijk. De organisatie heeft korte lijntjes en een fijne gezellige sfeer met collega’s waarbij ook hard gewerkt wordt. Daarnaast vindt Manu de diversiteit van de casussen erg leuk.

Meesterschap is denken in mogelijkheden.