Mats Baars

Portretfoto van medewerker Mats Baars

FUNCTIE

Junior adviseur leefomgeving

Profiel

Mats heeft Sociale geografie, planologie en milieu gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen, een studie waarin hij de verschillende aspecten van onze leefomgeving en de complexiteit ervan zowel theoretisch als praktisch heeft leren kennen. Het ruimtelijk-economische domein in het bijzonder heeft hierbij zijn interesse gewekt en geleid tot het volgen van een minor Ondernemerschap, Innovatie en Stedelijke ontwikkeling, verscheidene vakken binnen Bedrijfskunde en het behalen van zijn master Economische geografie aan de Universiteit Utrecht. Deze opleidingen geven hem een brede kijk op de leefomgeving.

Expertise

Zijn achtergrond stelt hem in staat adviezen wetenschappelijk te onderbouwen en waar nodig kracht bij te zetten middels het gebruik van (GIS-)data. Door secuur te werken, zoveel mogelijk relevante informatie te betrekken en geen genoegen te nemen met half werk komt Mats tot duidelijke oplossingen voor vraagstukken.

 Meesterschap is

 In staat zijn je te verplaatsen in de opdrachtgever en scherp te krijgen waar behoeftes liggen om zo maatwerk te kunnen leveren. Het hanteren van een oplossingsgerichte aanpak waarbij goed gekeken en geluisterd wordt maakt het mogelijk om te verbinden met verschillende partijen en naar een eindproduct te werken waar iedereen zich in kan vinden.

Droomproject

 Een droomproject voor Mats is er een waarin verschillende belangen en aspecten uit het ruimtelijk domein verenigd worden in een concreet en zichtbaar eindproduct dat een bijdrage levert aan de kwaliteit van de leefomgeving. Bijvoorbeeld grootschalige transformatie van achterstallig vastgoed tot nieuwe functies waar vraag en ruimte voor is.