Vincent Simjouw

Vincent Simjouw

Profiel  

Geboren Rotterdammer, maar inmiddels een rasechte Brabander. Getrouwd en vader van twee opgroeiende pubers. Vanuit zijn huis in Tilburg heeft hij de afgelopen jaren zijn loopbaan vorm gegeven in de verzekeringsbranche en lokale overheid.  Deze adviseur/manager stelt de ontwikkeling en optimale inzet van medewerkers centraal om de doelstellingen te bereiken. Hij heeft veel ervaring met veranderkundige opgaven in zowel bedrijfsleven als overheid. Hij is goed opgeleid bij Interpolis/Achmea en heeft zich bij de Gemeente Tilburg als manager juridische zaken in het overheidsdomein bekwaamd.  De laatste tijd heeft hij zijn expertise uitgebreid richting innovatie binnen het publiek domein. Als innovatie adviseur voor VNG Realisatie veel ervaring op gedaan met maatschappelijke vraagstukken bij gemeenten. Hij beschikt over een groot netwerk met experts op het gebied van de innovaties, de platformsamenleving en design. Geen maatschappelijke vraagstuk waar hij niet met innovatieve oplossingen aan heeft gewerkt.

Hij is creatief, direct en is instaat om snel een netwerk te organiseren

Expertise  

Door zijn diverse achtergrond in het bedrijfsleven en overheid en de verschillende werkzaamheden heeft Vincent  een zeer open en brede kijk op ieder vraagstuk in het publieke domein. Hij heeft goed oog voor de belangen van alle stakeholders en weet deze ter tafel te brengen en te adresseren. Samenwerking over de lokale domeinen heen zijn de voorwaarde voor succes. Met humor en bevlogenheid lukt het hem om individuen en groepen te verenigen en tot resultaat te komen. Hij spreekt de taal van de bestuurder, de manager en de professionals en weet deze vanuit hun toegevoegde waarde in te zetten en te laten functioneren.

Meesterschap  is

“Blijf verliefd op je vraagstuk en niet op de oplossing”

Vaak raken mensen in hun enthousiasme om hun vraagstuk op te lossen verstrikt in de valkuil dat de door hen verzonnen oplossing het gouden ei is. Een open houding zonder oordeel brengt je echter een beter en sneller resultaat.

Droomproject

Vincent loopt warm als manager voor veranderkundige opgaves op alle gebieden van de Bedrijfsvoering. Hij stelt hierbij de ontwikkeling en inzet van medewerkers voorop. Hij gelooft dat de persoonlijke drive en ontwikkeling van de professional de manier is om op korte termijn resultaat te verbinden aan contiuniteit. Alleen door medewerkers in hun kracht te zetten kun je veranderingen ingang zetten en nieuw gedrag verankeren in de bedrijfsvoering en zijn mensen trots op hun bijdrage aan de organisatie. Zijn ervaring en kennis op het gebied van Lean en Design Thinking zet hij hierbij in.

T 06 – 340 435 01


share


INFO

Werkervaring

VNG Realisatie
Gemeente Tilburg

Functie

Senior adviseur/manager

Blogs

Lees ze hier