Van kantoortuin naar achtertuin. Hoe wordt thuiswerken een succes?

Thuiswerken. Makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe blijf je productief, gemotiveerd en in contact met je collega’s? Ook wij zijn op zoek naar de juiste balans en delen daarbij graag onze tips.

Routine

Het is natuurlijk verleidelijk om later op te staan en misschien zelfs je werkzaamheden op te starten vanuit bed. Maar waarschijnlijk merk je zelf ook snel genoeg dat dit jouw productiviteit niet ten goede komt. Onze tip is dan ook om niet veel later op te staan dan op een normale kantoordag. Ben je op tijd opgestaan? Blijf dan niet in je kloffie hangen. Jezelf gewoon opfrissen en fatsoenlijk kleden zal ervoor zorgen dat je jezelf energieker en dus ook productiever voelt. Maak je dus klaar voor de dag!

Creëer een fijne werkplek

Hopelijk lees je dit blog vanachter een door jou zelf gecreëerde werkplek en niet vanuit je luie stoel. Het is namelijk gunstig om voor jezelf een plek in te richten met de voor jou ideale werkomstandigheden. Voor de één zal dit een rustig plekje zijn, terwijl de ander zich beter kan concentreren gewoon aan de keukentafel. Een vaste werkplek zorgt voor een verhoogde productiviteit en rust en geeft je daarnaast de mogelijkheid werk en privé zo veel mogelijk te scheiden.

Zichtbaar in je nieuwe online hoofdkantoor

Ineens heeft het kantoor er misschien wel 10 vestigingen bij. Hoe zorg je ervoor dat alles nog steeds op rolletjes loopt? Thuiswerken brengt een bepaalde onzichtbaarheid en anonimiteit met zich mee voor zowel je collega’s maar ook voor je klanten. Probeer er daarom voor te zorgen dat je voldoende contact hebt met beide partijen. We leven tegenwoordig in een digitale wereld waar vaak kritiek op is vanwege de vele uren schermtijd. Maar juist in deze tijd kunnen we hier ons voordeel mee doen! Nu we niet meer in de gelegenheid zijn om fysiek bij elkaar te komen voor een overleg of intake, kunnen we wel gebruik maken van alle online faciliteiten zoals Skype, Facetime en Microsoft Teams en Dropbox voor het delen van bestanden.

Pauze = pauze

Zorg dat je tijdens je pauze niet gewoon een boterham eet achter de computer. Las bewust een pauze in waarbij je je werkplek verlaat. Maak een ommetje, lees de krant of kijk een aflevering van je favoriete serie, het zorgt ervoor dat je je focus even kan verleggen en daarna met hernieuwde energie weer aan het werk kan.

Samen delen

Hoe deel jij jouw thuiswerkdag in? Of kun je niet thuis werken en sta je voor een andere uitdaging? Deel je tips en ideeën met ons. We helpen je er graag bij!

Gepubliceerd op mrt 19, 2020 en geschreven door:
Hanneke Verrijt

Hanneke Verrijt

Senior recruiter en HR-adviseur

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbriefinschrijving