Advies

Ruimtemeesters heeft bij meerdere gemeenten het evenementenbeleid opgesteld. Onze ervaren adviseurs kunnen gemeenten adviseren over vergunningsprocedures, veiligheidsmaatregelen, milieuregelgeving en andere relevante zaken. Daarnaast kan Ruimtemeesters een participatietraject opzetten

Detachering

Met de detacheringdiensten van Ruimtemeesters kunnen gemeenten tijd en moeite besparen bij het ontwikkelen en uitvoeren van evenementenbeleid. Ons deskundige personeel kan ondersteunen bij diverse werkzaamheden en bijdragen aan een veilig, duurzaam en succesvol beleid.

Outsourcing

Ruimtemeesters kan op afstand dossiers van u overnemen omtrent evenementen. Denk aan dossiers voor het inpassen van evenementen in uw omgevingsplan.

Wat komt er allemaal kijken bij evenementen?

Evenementen zijn een bijzonder onderwerp binnen de ruimtelijke ordening. Het is een onderwerp waar beleid en regels uit meerdere rechtsgebieden samenkomen. Om die reden houden verschillende vakgebieden zich bezig met het organiseren van evenementen binnen een gemeente. Vragen die hierbij vaak voorbij komen zijn: Past het binnen het beleid van de gemeente? Kan er een evenementenvergunning worden verleend en onder welke voorwaarden? Past het binnen het omgevingsplan?

Evenementen vragen dus een brede mix van juridische kennis en beleidskennis rondom de fysieke leefomgeving. Ruimtemeesters kan u hierbij helpen.

Evenementenbeleid en omgevingsvergunning

Ruimtemeesters beschikt over kennis en ervaring op het gebied van evenementen, evenementenlocaties en evenementenbeleid.

Wij helpen gemeenten bij het opstellen en in procedure brengen van evenementenbeleid. Dit doen wij via participatie met organisatoren en de omgeving voor een breed draagvlak. Onze planologen denken hierbij graag mee over het stellen van de juiste randvoorwaarden voor een specifieke evenementenlocatie, bijvoorbeeld door middel van een locatieprofiel. Daarmee weet u zeker dat het beleid uitvoerbaar is en stelt u heldere kaders voor de vergunningverlening rondom evenementen. Verder hebben wij de benodigde kennis in huis om het beleid ten aanzien van evenementen of een specifieke locatie, te vertalen naar een passende regeling in een omgevingsplan.

Locatieprofiel

Locatieprofielen voor evenementen kunnen een belangrijke toevoeging zijn aan het evenementenbeleid van uw gemeente.  Een locatieprofiel bevat een gedetailleerde beschrijving van de locatie, het aantal toegestane evenementen per jaar op die locatie en de faciliteiten, waardoor evenementenplanners een duidelijk beeld krijgen van de mogelijkheden en beperkingen van de locatie.

Ruimtemeesters is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opstellen van locatieprofielen voor evenementenlocaties. Onze diensten omvatten het uitvoeren van een locatiescan, het in kaart brengen van de mogelijkheden van de locatie en het opstellen van gedetailleerde locatieprofielen. Deze profielen bevatten informatie over de capaciteit van de locatie, de faciliteiten, de beschikbaarheid van parkeerplaatsen en openbaar vervoer, en andere belangrijke details die van belang kunnen zijn bij het plannen van een evenement.

Onze werkwijze

Kan uw gemeente onze hulp gebruiken bij evenementen, al dan niet op een specifieke locatie? Wij ondersteunen u graag bij het opstellen van beleid of het inregelen van evenementen in uw omgevingsplan.

Neem contact op voor een adviesgesprek over de mogelijkheden.

Ruimtelijke ontwikkeling

Onze ruimtelijke onderbouwingen brengen alle aspecten uit de leefomgeving samen en geven ruimte en kwaliteit aan ontwikkelingen.

Lees verder

Transitie buitengebied

Transities in energie, landbouw en in het woningtekort zijn allemaal maatschappelijke kwesties die druk leggen op de ruimte in het buitengebied en de grenzen van landelijke kernen.

Lees verder

Gezonde en groene wijken

Juridische of sociaalgeografische kennis nodig om tot een passend beleid gezonde leefomgeving te komen?

Lees verder

Flexwonen

Wij nemen graag uw stapel dossiers uit handen, van principeverzoeken tot omgevingsplannen; wij creëren ruimte in de werkvoorraad.

Lees verder

Energie en duurzaamheid

Geen proces of procedure is ons te gek, wij leiden uw ontwikkelproject of ruimtelijke procedure in goede banen.

Lees verder

Direct hulp of advies nodig?

Niet gevonden wat u zocht of hulp nodig bij specifieke vraagstukken? Neem direct contact met ons op:

088 – 400 28 00
welkom@ruimtemeesters.nl

Wij bieden de overheid en marktpartijen praktische en effectieve oplossingen, lees hier meer over onze diensten.

Hulp nodig op het gebied van Evenementen?