Proces- en projectleiding

Waarom kiezen voor proces- en projectleiding?

Complexe projecten in de ruimtelijke ontwikkeling, maar ook grotere ruimtelijke procedures, wetswijzigingen of beleidsimplementaties vragen om stevige project- en processturing. Omdat de reguliere werkvoorraad hiervoor vaak geen ruimte biedt of soms juist specifieke kennis nodig is kan het inzetten van en externe proces- of projectleider uitkomst bieden.

Stappenplan proces- en projectleiding

We nemen graag de leiding over uw project of proces. Na een grondige analyse van het project of de beleidsvraag, werken we een beknopt en helder plan van aanpak uit. Hierin staat wat nodig is om uw project of proces tot een goed einde te brengen. Uiteraard zorgen wij bij dit plan van aanpak voor het benodigde draagvlak bij medewerkers, managementteam en bestuur.

Het kan hierbij gaan om kleine projecten, zoals de procedure bij de nieuwbouw van een paar woningen of om grotere transformaties van stationslocaties of bedrijventerreinen. Ook trajecten zoals de transformatie van het vergunningenloket of de implementatie van de Omgevingswet zijn bij ons in goede handen. We nemen graag alle onderdelen van het project van u over. Van collegevoorstellen tot participatiebijeenkomst en van beleidsnota tot Raadspresentatie.

Wij vinden het belangrijk dat de kennis van grotere projecten ook goed blijft hangen in uw organisatie. Daarom werken we altijd nauw samen met uw eigen intern projectleider, verantwoordelijk manager, betrokken wethouder en projectteam. We werken altijd in een combinatie van intern (gemeentehuis) en extern, zodat we de juiste verbinding met uw eigen organisatie maken.

Uw projectleider ruimtelijke ontwikkeling

Heeft u interesse in (bege-)leiding van projecten of processen? Neem dan contact met ons op. Wij leveren u graag een kundige projectleider ruimtelijke ontwikkeling of een procesleider voor procedures of werkprocessen. In een eerste adviesgesprek nemen wij uw specifieke vraag door en bespreken we de mogelijkheden. Op basis van dit gesprek leveren we binnen een paar weken een passende oplossing voor uw project of proces.

Ruimtelijke onderbouwing

Onze ruimtelijke onderbouwingen brengen alle aspecten uit de leefomgeving samen en geven ruimte en kwaliteit aan ontwikkelingen.

Lees verder

Locatiescan

Onze locatiescans geven inzicht in de ontwikkelmogelijkheden en belemmeringen van uw vastgoed of planlocatie.

Lees verder

Beleid leefomgeving

Voor elk aspect van de fysieke leefomgeving begeleiden wij onderzoek en inventarisatie en vertalen we dit in heldere beleidskaders voor uw gemeente.

Lees verder

Outsourcing

Wij nemen graag uw stapel dossiers uit handen, van principeverzoeken tot bestemmingsplannen; wij creëren ruimte in de werkvoorraad.

Lees verder

Evenementen

Uw evenementenlocaties zijn bij ons in goede handen; geluid, veiligheid en gezondheid.

Lees verder

Direct hulp of advies nodig?

Niet gevonden wat u zocht of hulp nodig bij specifieke vraagstukken? Neem direct contact met ons op:

088 – 400 28 00
welkom@ruimtemeesters.nl

Wij bieden de overheid en marktpartijen praktische en effectieve oplossingen, lees hier meer over onze diensten.

Hulp nodig op het gebied van Proces- en projectleiding?