Detachering

Ruimtemeesters adviseert over de aanpak van ondermijning, zowel strategisch als operationeel. Ervaren adviseurs Openbare Orde en Veiligheid signaleren vroegtijdig zaken en werken vanuit een integrale benadering. Samenwerking met alle partners in het netwerk is cruciaal voor een daadkrachtige aanpak.

Advies

Ruimtemeesters biedt detachering voor ervaren adviseurs Openbare Orde en Veiligheid (OOV) voor de aanpak van ondermijning. We hebben bij meerdere gemeenten ervaring met ondermijningsdossiers. Onze adviseurs werken integraal en kunnen een strategie voor u opstellen.

Outsourcing

Ruimtemeesters kan helpen bij het aanpakken van ondermijning. We signaleren vroegtijdig verdachte situaties en dossiers worden zorgvuldig afgehandeld. Ook op afstand bieden onze adviseurs integraal advies en ondersteuning aan gemeenten bij de aanpak van ondermijning.

Wat is ondermijning?

Het zit ook in grotere vraagstukken zoals de productie, handel en het gebruik van drugs, illegale prostitutie en allerlei vormen van criminaliteit. Gedrag hoeft niet altijd bewust te zijn om ondermijnend te zijn. Wanneer verwarde personen bijvoorbeeld overlast veroorzaken, ondermijnen zij het veiligheidsgevoel. Dit is geen bewust gedrag.

Er zijn dus veel vormen waarin ondermijning zich kan manifesteren. Voor een leefbare stad is het belangrijk dat een gemeente hierop actief beleid voert.

Advies over ondermijning

Ruimtemeesters beschikt over ervaren adviseurs Openbare Orde en Veiligheid (OOV). We adviseren burgemeesters, colleges en bestuurlijke partners (o.a. RIEC, politie) over de aanpak van ondermijning. We doen dat zowel strategisch als operationeel. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanpak op het gebied van ondermijning

Wij geloven in een aanpak van ondermijning waarbij het belangrijk is om vroegtijdig zaken te signaleren. Signaleren bij een onzichtbaar fenomeen? Ja! Er komen bij een gemeente voldoende signalen binnen die een bepaalde ontwikkeling laten zien. Herken deze signalen, pak deze op en vergroot de weerbaarheid!

Niet alleen signalen die op het gemeentehuis binnenkomen zijn belangrijk. Als gemeente moet je ook participeren in de gemeenschap. Signalen ondervangen voordat ze het gemeentehuis binnenkomen.

Onze adviseurs OOV werken vanuit een integrale benadering. Vanuit deze benadering stellen wij een strategie vast. Dit geldt zowel op strategisch, als op operationeel niveau. We werken hierbij nauw samen met alle partners in uw en ons netwerk. Ondermijning is een vraagstuk dat vraagt om het verbinden van personen en organisaties om het daadkrachtig aan te kunnen pakken.

 

Juridische handhaving

Wij helpen u bij juridische handhaving door het maken van keuzes met onze juridische effectanalyse.

Lees meer

Vakantieparken

In onze unieke integrale aanpak op het gebied van vakantieparken combineren we preventie, repressie én vitalisering.

Lees meer

Arbeidsmigranten

Handhaving, ondermijning, volkshuisvesting, bestemmingsplan, integratie; we bieden een altijd een integrale visie en aanpak.

Lees meer

Direct hulp of advies nodig?

Hulp nodig op het gebied van Ondermijning?