Wat houdt het omgevingsrecht in?

Het inrichten van de ruimte in Nederland gebeurt op basis van een belangenafweging. Om een goede belangenafweging te kunnen maken, zijn er wetten. Al deze wetten samen noemen we het omgevingsrecht of het ruimtelijk bestuursrecht. Deze wetten stellen regels voor het voeren van ruimtelijke procedures, maar ook hoe de burger zich kan beschermen tegen ruimtelijke ingrepen van de overheid. Deze verzameling van wetten gaan op in de Omgevingswet waarin onder andere het ruimtelijk bestuursrecht geregeld wordt.

Ondersteuning binnen het omgevingsrecht

Wij adviseren overheden over de inrichting van de ruimte, de bijbehorende juridische procedures en de rechtsbescherming. We geven u eerlijk juridisch advies en doen de procesvertegenwoordiging in de juridische procedures; bezwaar, beroep en hoger beroep. Wij ondersteunen u graag bij o.a. bouwplannen, gebruikswijzigingen en evenementen. Onze team helpen u graag verder! Daarnaast bent u ook voor advies op het gebied van Handhaving, Openbare Orde en Veiligheid bij Ruimtemeesters op het juiste adres.

Juridisch advies vergunningen

Wij bieden u een eerlijk juridisch advies waarmee we (vaak lange) juridische procedures voorkomen.

Lees verder

Bezwaar en Beroep

Met veel proceservaring en altijd de laatste jurisprudentie paraat, pakken wij uw dossiers graag op.

Lees verder

Handhaving

Een woud van regels? Ja! Wij helpen u graag wegwijs in al deze regels.

Lees verder

Omgevingsplan

Met behulp van participatie helpen wij u een visie te ontwikkelen die wij vervolgens vertalen in een omgevingsplan.

Lees verder

Diensten

We bieden u juridisch advies waarbij we u altijd vooraf een procesadvies geven. We adviseren u in dat ene lastige dossier of nemen bezwaar en beroep uit handen. Voor overheden bieden we ook de mogelijkheid om langere tijd ondersteuning te bieden. Dit kan projectmatig, maar ook door detachering. Welke vorm u ook kiest, u krijgt juridisch advies waarbij geldt: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen!

Heeft u juridisch advies nodig over ruimtelijke kwesties? Laat uw gegevens achter en wij bellen u direct terug.

Sectoren & Klanten

Onze oplossingen reiken van kennisdeling en advisering tot en met het werven, selecteren en plaatsen van de juiste personele capaciteit in diverse sectoren;

 Ministeries
 Gemeenten
Omgevingsdiensten

Hulp nodig bij Omgevingsrecht?