Bezwaar en Beroep

Wanneer is er mogelijkheid tot bezwaar en beroep?

Ruimtelijke procedures, handhavingsprocedures en andere besluiten van de overheid hebben allemaal één ding gemeen. Belanghebbenden die het niet eens zijn met een besluit kunnen zich verdedigen tegen een dergelijk besluit. In de Algemene wet bestuursrecht (Awb wetten), maar ook in bijzondere wetten, is geregeld dat tegen een beslissing van de overheid bezwaar, beroep en hoger beroep kan worden ingesteld. Het verdedigen tegen een besluit van de overheid vraagt vaak om specialistische kennis over deze procedures. Ruimtemeesters helpt u hierbij.

Bezwaar en beroepsprocedure

Wij hebben ervaring in het voeren van procedures in allerhande bestuursrechtelijke zaken. Of het nu gaat om een beroep tegen omgevingsvergunning, een last onder dwangsom of een bestemmingsplan; we staan voor u klaar om u te adviseren bij elke bezwaar en beroepsprocedure. Daarnaast helpen we u niet alleen met een advies, we kunnen de procedures natuurlijk ook voor u voeren.

Altijd een ervaren jurist beschikbaar

We pakken dossiers voor u op. We doen dit binnen uw organisatie, maar u kunt er ook voor kiezen om een enkel dossier bij ons neer te leggen. Onze juristen hebben ieder een eigen specialisatie. Wij hebben dus altijd een ervaren jurist voor u ter beschikking, wat uw vraag ook is.

Wij voeren niet alleen procedures bij de rechtbanken of bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, maar maken  zelf ook regelmatig deel uit van rechtsprekende organen. We weten dus bij uitstek waar de kneepjes in een dossier zitten en hoe een zaak voorbereid moet worden.

We zijn altijd perfect op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied en deze specialisatie. Zo worden wekelijks de uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS) en van de rechtbanken, maar ook de ontwikkeling van nieuwe wetten nauwlettend in de gaten gehouden.

Kortom: wij hebben altijd een ervaren, gespecialiseerde jurist voor u klaarstaan! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ruimtemeesters project afbeelding

Uitgelicht project

Van ‘bouwval’ naar droomhotel! – Hotel Guldenberg

Een ondernemer kocht een bouwval en wilde het opknappen. Ruimtemeesters adviseerde de ondernemer over de juridische haalbaarheid.

Voor welke klanten hebben wij dit nog meer gedaan?

Juridisch advies

Wij bieden u een eerlijk juridisch advies waarmee we (vaak lange) juridische procedures voorkomen.

Lees meer

Omgevingsvergunning

Een woud van regels? Ja! Wij maken u graag wegwijs in al deze regels.

Lees meer

Bestemmingsplan

Met behulp van participatie helpen wij u een visie ontwikkelen die wij vervolgens vertalen in een bestemmingsplan.

Lees meer

Evenementen

Wij leggen onze focus op het juridisch en ruimtelijk veiligstellen van uw evenementen.

Lees meer

Flexwonen

Van tiny house tot huisvesting van arbeidsmigranten; wij denken in oplossingen en mogelijkheden.

Lees meer

Direct hulp of advies nodig?

Niet gevonden wat u zocht of hulp nodig bij specifieke vraagstukken? Neem direct contact met ons op:

088 – 400 28 00
welkom@ruimtemeesters.nl

Wij bieden de overheid en marktpartijen praktische en effectieve oplossingen, lees hier meer over onze diensten.

Hulp nodig op het gebied van Bezwaar en Beroep?