Juridisch advies

Meer weten? Laat uw gegevens achter & wij bellen u terug

Waarom juridisch advies vragen?

Binnen een goede ruimtelijke ordening staat de vraag centraal: ‘Op welke locaties willen we welke functies toestaan?’ Dit is een continue afweging tussen verschillende belangen waarbij juridisch advies vaak gewenst is. Het bouwen van bijvoorbeeld huizen gaat ten koste van het realiseren van parken of bossen. En andersom geldt dit natuurlijk ook; waar we kiezen voor de natuur, kunnen we geen huizen of snelwegen realiseren. Veel van deze afwegingen hebben we in Nederland al gedaan. Deze liggen vast in landelijk, provinciaal en gemeentelijk beleid en regelgeving.

Elke nieuwe ontwikkeling wordt getoetst aan het beleid en de regelgeving. Ook dan moeten er vaak opnieuw afwegingen worden gemaakt. Hoe maak je deze keuzes? Een hoe zorg je ervoor dat een ontwikkeling ook de eindstreep haalt’? Wij helpen u met procesadvies.

Hulp bij Juridische procedures

Wij geven overheden, bedrijven en particulieren juridisch advies bij het maken van de juiste keuzes. We leggen een (gewenste) ontwikkeling naast bestaande regelgeving en beleid en geven juridische hulp. We adviseren u graag in complexe ruimtelijke procedures of bij (het aanvragen van) omgevingsvergunningen. Daarnaast kunnen wij u ook bijstaan in ruimtelijke projecten of al eerder, zoals bijvoorbeeld in de planvorming. Zeker als wij op tijd betrokken zijn, kunnen op het juiste moment de juiste keuzes gemaakt worden en wellicht langslepende juridische procedures aan de achterkant voorkomen worden.

Ook als er naast u ontwikkelingen zijn, dan staan wij u ook graag bij met juridisch advies. Tijdig in gesprek gaan met de ontwikkelaar of een goede zienswijze voorkomt wellicht onnodige juridische procedures.

Een eerlijk juridisch advies

Wij hebben ruime juridische kennis en ervaring in het omgevingsrecht binnen de overheid. We weten waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn en voorzien u vanuit die ervaring van goed juridisch advies. Graag kijken wij samen met u naar de ontwikkeling die u wenst te realiseren en geven we u een procesadvies. Neem contact met ons op voor een eerlijk juridisch advies! Als ontwikkelingen niet mogelijk zijn, dan geven wij dat ook bij u aan. Dit voorkomt onnodige juridische procedures en kosten.

Wij zijn ook bekend met het politieke en bestuurlijke speelveld en houden hier rekening mee bij ons juridisch advies. Daarnaast zijn we altijd op de hoogte van de laatste actuele jurisprudentie.

Uitgelicht project

Juridisch Advies – Verschillende partijen

Onze juridisch adviseurs ondersteunen ondernemers die bijvoorbeeld vastzitten in langlopende handhavingsconflicten met gemeenten.

Voor welke klanten hebben wij dit nog meer gedaan?

Bezwaar en Beroep

Met veel proceservaring en altijd de laatste jurisprudentie paraat, pakken wij graag uw dossiers op.

Lees meer

Omgevingsvergunning

Een woud van regels? Ja! Wij maken u graag wegwijs in al deze regels.

Lees meer

Bestemmingsplan

Met behulp van participatie helpen wij u een visie ontwikkelen die wij vervolgens vertalen in een bestemmingsplan.

Lees meer

Evenementen

Wij leggen onze focus op het juridisch en ruimtelijk veiligstellen van uw evenementen.

Lees meer

Flexwonen

Van tiny house tot huisvesting van arbeidsmigranten; wij denken in oplossingen en mogelijkheden.

Lees meer

Direct hulp of advies nodig?

Niet gevonden wat u zocht of hulp nodig bij specifieke vraagstukken? Neem direct contact met ons op:

088 – 400 28 00
welkom@ruimtemeesters.nl

Wij bieden de overheid en marktpartijen praktische en effectieve oplossingen, lees hier meer over onze diensten.

Hulp nodig op het gebied van Juridisch advies?

Contactformulier