Juridisch advies omgevingswet

Detachering

Ruimtemeesters kan uw gemeente adviseren over het wettelijk instrumentarium binnen de omgevingswet. Dit kan bijvoorbeeld via een informatiesessie waarin wordt aangetoond wat de invoering van de omgevingswet betekent voor de ambtenaren binnen uw gemeente. Daarnaast kunnen wij u bijstaan in het omgevingswet-proof maken van gemeentelijke regelgeving.

Advies

Ruimtemeesters kan tijdelijk personeel leveren wat goed is ingelezen op de veranderingen die de omgevingswet met zich meebrengt. Indien gewenst kunnen wij personeel leveren die de werkprocessen van uw gemeente kan afstemmen op de aanstaande omgevingswet.

Outsourcing

Na de inwerkingtreding van de omgevingswet kan Ruimtemeesters uw dossiers op afstand overnemen. Denk hierbij aan omgevingsplanprocedures begeleiden of het opstellen van een omgevingsplan. Ons team beschikt over de juiste juridische kennis om deze dossiers af te handelen.

Waarom ruimtelijk juridisch advies vragen?

Binnen een goede ruimtelijke ordening staat de vraag centraal: ‘Op welke locaties willen we welke functies toestaan?’ Dit is een continue afweging tussen verschillende belangen waarbij juridisch advies vaak gewenst is. Het bouwen van bijvoorbeeld huizen gaat ten koste van het realiseren van parken of bossen. En andersom geldt dit natuurlijk ook; waar we kiezen voor de natuur, kunnen we geen huizen of snelwegen realiseren. Veel van deze afwegingen hebben we in Nederland al gedaan. Deze liggen vast in landelijk, provinciaal en gemeentelijk beleid en regelgeving.

Elke nieuwe ontwikkeling wordt getoetst aan het beleid en de regelgeving. Ook dan moeten er vaak opnieuw afwegingen worden gemaakt. Hoe maak je als gemeente de juiste keuzes? Ruimtemeesters heeft Juristen gespecialiseerd in omgevingsrecht rondlopen die u hier graag bij helpen.

De Omgevingswet

Wij geven overheden ruimtelijk juridisch advies bij het maken van de juiste keuzes. Deze regels gaan veranderen met de invoering van de omgevingswet. Onze juristen zijn expert in de omgevingswet en kunnen u helpen bij al uw juridische vragen. We adviseren u graag in complexe ruimtelijke procedures met de kennis die wij hebben over omgevingsvergunningen voor een omgevingsactiviteit en omgevingsplanprocedures. Wij kunnen u ook eerder bijstaan in een project, bijvoorbeeld in de planvorming. Als wij vroeg betrokken zijn bij uw project kunnen we wellicht langslepende juridische procedures aan de achterkant voorkomen.

Juridisch advies vergunningen

Wij bieden u een eerlijk juridisch advies waarmee we (vaak lange) juridische procedures voorkomen.

Lees verder

Omgevingsvergunning

Een woud van regels? Ja! Wij maken u graag wegwijs in al deze regels.

Lees meer

Bestemmingsplan

Met behulp van participatie helpen wij u een visie te ontwikkelen die wij vervolgens vertalen in een bestemmingsplan.

Lees verder

Direct hulp of advies nodig?

Niet gevonden wat u zocht of hulp nodig bij specifieke vraagstukken? Neem direct contact met ons op:

088 – 400 28 00
welkom@ruimtemeesters.nl

Wij bieden de overheid en marktpartijen praktische en effectieve oplossingen, lees hier meer over onze diensten.

Hulp nodig op het gebied van Juridisch advies omgevingswet?