Omgevingsvergunning

Meer weten? Laat uw gegevens achter & wij bellen u terug

Wanneer een omgevingsvergunning aanvragen?

Uw huis verbouwen, misschien zelfs een heel nieuw huis bouwen of een kantoorpand omturnen tot woonhuis. Mag dat zomaar? Hoewel in bepaalde gevallen bouwen of verbouwen vergunningsvrij en dus is toegestaan, zal het in meeste gevallen niet zomaar mogen omdat het in strijd is met het bestemmingsplan. In het bestemmingsplan is geregeld waar wat mag en welke bestemming een bepaald perceel heeft. Deze bestemming bepaalt hoe het perceel gebruikt mag worden en dus wat er gebouwd mag worden. Voor het bouwen, verbouwen of het wijzigen van het gebruik van een pand of perceel is dan een omgevingsvergunning nodig.

Een omgevingsvergunning aanvragen is vaak een lastige procedure. De aanvraag wordt namelijk niet alleen getoetst aan het bestemmingsplan, maar ook aan bijvoorbeeld het Bouwbesluit en de ruimtelijke kwaliteit van het object. En in andere gevallen is een ruimtelijke onderbouwing opstellen noodzakelijk. Hieruit moet dan blijken dat er sprake is van een goede ruimtelijke ordening.

Omgevingsvergunning aanvragen

Onze juristen en planologen ondersteunen diverse overheden bij het beoordelen van aanvragen omgevingsvergunning. Daarnaast verlenen wij omgevingsvergunningen (vaak) op locatie voor een gemeente.

Onze kennis op het gebied van het verlenen van omgevingsvergunningen zetten wij ook in voor bedrijven en particulieren die plannen hebben waarvoor een omgevingsvergunning is vereist.

Hulp bij uw aanvraag omgevingsvergunning

Kennis van het proces voor vergunningverlening is de basis. Wij gaan een stap verder en onderscheiden ons doordat wij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vergunningverlening. Denk bijvoorbeeld aan de wekelijkse uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Onze juristen houden de jurisprudentie bij en weten daardoor altijd de juiste afwegingen te maken bij het beoordelen van een aanvraag. Dit bevordert een snelle beoordeling, maakt het besluit op de aanvraag rechtmatig en voorkomt juridische procedures achteraf.

Ook voor bedrijven en particulieren staan wij klaar. Wij helpen u met het aanvragen van een omgevingsvergunning of doen deze procedure helemaal voor u. U krijgt van ons een eerlijk advies over de haalbaarheid van uw plan en dus de slagingskans van uw aanvraag omgevingsvergunning. Neem hiervoor contact met ons op.

Uitgelicht project

Juridisch Advies – Verschillende partijen

Onze juridisch adviseurs ondersteunen ondernemers die bijvoorbeeld vastzitten in langlopende handhavingsconflicten met gemeenten.

Voor welke klanten hebben wij dit nog meer gedaan?

Juridisch advies

Wij bieden u een eerlijk juridisch advies waarmee we (vaak lange) juridische procedures voorkomen.

Lees meer

Bezwaar en Beroep

Met veel proceservaring en altijd de laatste jurisprudentie paraat, pakken wij graag uw dossiers op.

Lees meer

Bestemmingsplan

Met behulp van participatie helpen wij u een visie ontwikkelen die wij vervolgens vertalen in een bestemmingsplan.

Lees meer

Evenementen

Wij leggen onze focus op het juridisch en ruimtelijk veiligstellen van uw evenementen.

Lees meer

Flexwonen

Van tiny house tot huisvesting van arbeidsmigranten; wij denken in oplossingen en mogelijkheden.

Lees meer

Direct hulp of advies nodig?

Niet gevonden wat u zocht of hulp nodig bij specifieke vraagstukken? Neem direct contact met ons op:

088 – 400 28 00
welkom@ruimtemeesters.nl

Wij bieden de overheid en marktpartijen praktische en effectieve oplossingen, lees hier meer over onze diensten.

Hulp nodig op het gebied van Omgevingsvergunning?

Contactformulier