Dossier Omgevingswet naar Binnenlandse Zaken

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken (BZK) wordt verantwoordelijk voor de invoering van de Omgevingswet. Ook de beleidsterreinen ruimtelijke ontwikkeling, ruimtelijke ordening (waaronder de ontwikkeling van de Nationale Omgevingsvisie) en het Kadaster verhuizen mee van het oude ministerie van Infrastructuur & Milieu naar BZK.

Bestuurlijke operatie

Dat maakte minister-president Rutte gisteravond bekend na afloop van het constituerend beraad, de oprichtingsvergaderingvan het nieuwe kabinet. Insiders hielden al langer rekening met de verschuiving. De invoering van de Omgevingswet – na het laatste uitstel door voormalig I&M-minister Schultz nu gepland voor 1 januari 2021 –  zal de komende jaren eerder een bestuurlijke dan een ruimtelijke operatie betekenen. Ook de afgelopen jaren was BZK al nauw bij de ontwikkeling van de wet betrokken.

Infrastructuur en Waterstaat

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat voortaan als Infrastructuur en Waterstaat door het leven. Het onderdeel klimaat- en energiebeleid verhuist naar de minister van Economische Zaken & Klimaat. Het natuurbeleid wordt ondergebracht bij Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.


Bron: binnenlandsbestuur.nl

Gepubliceerd op okt 27, 2017 en geschreven door:
Ruimtemeesters

Ruimtemeesters

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbriefinschrijving