Anouk Peters

Portretfoto medewerker Anouk Peters

FUNCTIE

Adviseur Leefomgeving en RO

Anouk heeft met haar studie Sociale Geografie & Planologie aan de Universiteit Utrecht kennis opgedaan over verschillende aspecten van de fysieke leefomgeving. Specifiek het domein van planologie heeft haar interesse gewekt waarin de Omgevingswet een lopende draad was binnen haar studie. Met haar master Spatial Planning heeft zij zich verdiept in de klimaatdoelen van Nederland en wat dit betekent voor de ruimtelijke ordening en het beleid binnen gemeenten. Met dit thema duurzaamheid beschikt ze over actuele kennis voor de toekomst. Deze studies versterken elkaar en geven haar een brede kijk op de leefomgeving.

 

Anouks Meesterschap

Anouk zorgt ervoor dat alle verschillende projecten ook naast elkaar goed blijven werken. Dit doet ze door middel van het maken van een duidelijk plan. Ze is daarin ook erg flexibel als er zaken tussendoor komen. Haar expertise ligt bij het analyseren van leefomgevingen waarin haar wetenschappelijke achtergrond structuur bijzet. Het schetsen van een probleem in combinatie met het zoeken naar een juiste oplossing geeft perspectief voor ruimtelijke ordening vraagstukken.

Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling. Het ene moment stel ik een burgerpanel op over participatie en een uur later schrijf ik een principeverzoek voor een bestemmingswijziging.

 

Wat houdt het werk van Anouk in?

Anouk werkt momenteel als projectondersteuner Omgevingswet. Ze is hierin verantwoordelijk voor het opstellen van het participatiebeleid. Ze heeft hier veel contact met collega’s, inwoners en bedrijven. Verder werkt ze mee aan kleinere adviesprojecten voor particulieren en bedrijven, zoals ruimtelijke onderbouwingen schrijven en het behandelen van principeverzoeken. Hierin is Anouk verantwoordelijk voor het contact met de klant.

 

Anouk heeft voor Ruimtemeesters gekozen omdat…

De organisatie een combinatie is van detachering en advieswerkzaamheden. Daarnaast vond ze het eerste contact en gesprek heel erg fijn en voelde zichzelf meteen welkom. Ze is erg blij dat ze als stagiaire zo goed is opgevangen en zich daardoor meteen deel van het team voelde. Ze voelde zich meteen serieus genomen en had een goede klik met haar collega’s. Ze is het meest trots op het feit dat ze al zo snel het vertrouwen heeft gekregen om van stagiaire naar adviseur door te groeien.

Meesterschap is samen met belanghebbende de kwaliteit van de leefomgeving verbeteren. Een oplossingsgerichte aanpak is van belang om partijen met elkaar te verbinden en dromen te verwezenlijken. Het beheersen van praktische vaardigheden om dit te realiseren maakt meesterschap onmisbaar.