Guido Duijvestijn

Portretfoto van medewerker Guido Duijvestijn

FUNCTIE

Juridisch Adviseur Omgevingsrecht

Guido is een jurist die invulling geeft aan de projectleiding met betrekking tot de implementatie van de Omgevingswet en ruimtelijke procedures. Met een studie Omgevingsrecht en meer dan tien jaar ervaring bij adviesbureaus en gemeenten is Guido een gewaardeerde allround adviseur. Hij werkt strategisch, oplossingsgericht, pragmatisch en functioneert uitstekend in teamverband.

Guido’s Meesterschap

Als jurist Omgevingsrecht én Omgevingswet heeft Guido oog voor de kwaliteit van (advies)stukken. Ook is hij in staat wetgeving te vertalen naar concrete (werk)processen. Dit gebruikt hij bij zijn rol als projectleider Omgevingswet en binnen verschillende ruimtelijke procedures. Guido is probleemoplossend en kijkt goed naar de haalbaarheid van trajecten en beleid. Daarnaast voelt hij goed aan hoe hij met verschillende betrokkenen om kan gaan, zoals Raad of College. Guido werkt graag in teamverband om doelen te bereiken.

Het leukste aan mijn werk vind ik het om richting te geven, mensen samen te brengen en samen aan een opgave te werken.

 

Wat houdt het werk van Guido in?

Guido leidt het implementatietraject van de Omgevingswet bij gemeenten. Hij werkt aan het Omgevingsplan, adviseert bij ruimtelijke procedures en dient als sparringpartner van meerdere collega’s. Guido vindt het interessant om de implementatie van de Omgevingswet voor een gemeente realistisch neer te zetten. Ook heeft hij interesse in de woningbouwopgave, transformatieprojecten, ruimtelijke ordening en evenementen.

Guido heeft voor Ruimtemeesters gekozen omdat…

Ruimtemeesters een adviesbureau is waarbij de vraag van de klant centraal staat en waarbij er maatwerk geleverd wordt. Hij werkt graag oplossingsgericht en deze ruimte krijgt hij bij Ruimtemeesters. Daarnaast spreekt het hem aan dat Ruimtemeesters een groeiende organisatie is en hij veel vrijheid krijgt bij de invulling van zijn werk. Hij kan hierdoor afwisselend werk doen en is daardoor vaak bezig met verschillende thema’s.

Meesterschap is waar nodig buiten de hokjes denken, om zo tot een invulling van het vraagstuk te komen.