Koen van Polanen

Portretfoto van medewerker Koen van Polanen

FUNCTIE

Juridisch Adviseur Handhaving & OOV/partner

Koen is een juridisch adviseur met een ruime blik. Dit blijkt niet alleen uit zijn studies Nederlands Recht (staats- en bestuursrecht) en Juridische Bestuurswetenschappen, maar ook uit zijn ruime en diverse werkervaring. Hij adviseerde diverse gemeenten en bedrijven op het gebied van het omgevingsrecht. Koen is analytisch en strategisch sterk. Daarnaast is hij erg hulpvaardig en is hij de verbinder binnen een project of team.

Koens Meesterschap

Als Ruimtemeester is Koen altijd op zoek naar een betere oplossing. Hij opereert op strategisch-tactisch niveau, maar heeft de overtuiging dat die betere oplossing alleen maar gerealiseerd kan worden door goed samen te werken. Hij helpt graag bij complexe juridische vraagstukken. Hij vindt het interessant om te bedenken hoe je deze vraagstukken het beste oplost, welke strategie er moet worden gevolgd en wie daarbij betrokken moet worden.

Het leukste aan mijn werk vind ik het om samen te werken met verschillende mensen.

Wat houdt het werk van Koen in?

De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op de expertises ‘Handhaving’ en ‘Veiligheid’. Binnen deze vakgebieden kent hij twee specialismen: vakantieparken en arbeidsmigranten. Koen adviseert zowel overheden als bedrijven en burgers. Zo adviseert hij ook regelmatig college of burgemeester op juridisch of strategisch gebied.

Meesterschap is goed tussen de regels door lezen. Een oplossing zit in de interactie en niet in de letters.