Ron Visscher

Portretfoto van medewerker Ron Visscher

FUNCTIE

Partner & Manager Ruimtemeesters Advies

Profiel

Ron is als partner en manager van Ruimtemeesters Advies betrokken bij alle adviesprojecten en volgt in die rol ook de laatste trends en ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving. Door zijn ervaring aan alle kanten van de tafel bij ruimtelijke ontwikkelingen kan hij zich goed verplaatsen in onze opdrachtgevers. Met enthousiasme en overtuigingskracht neemt hij ze mee bij strategische beleidsvragen, procesaanpassingen of ruimtelijke ontwikkelingen.

Expertise

Vanuit zijn achtergrond in economisch geografie & planologie heeft Ron al meer dan 15 jaar ervaring met het verbinden van economische, ruimtelijke, juridische en politieke belangen. Ron kan mensen meekrijgen, overtuigen van andermans belang maar ook kritisch analyseren of bestaande werkprocessen voor verbetering vatbaar zijn. Door ruime ervaring met projecten rondom de Omgevingswet is hij in staat om deze grote opgave te vertalen naar praktische en pragmatische deelprojecten. Via trainingen of workshops deelt hij graag kennis over Omgevingswet en Leefomgeving.

Meesterschap is

Altijd oog hebben voor het integrale einddoel en de juiste verbindingen leggen om daar te komen.

Droomproject

Ron’s droomprojecten zijn grote complexe ruimtelijke vraagstukken (zoals grootstedelijke ontwikkelingen) waar veel verschillende belanghebbenden bij betrokken zijn. De lol zit hem in alle verschillende partijen inzicht geven in elkaars (conflicterende) belang en daarmee zoeken naar gezamenlijke kansen. Als hier uiteindelijk een mooi en gedragen  eindresultaat uitkomt heeft Ron zijn doel bereikt.