Tobias Bergmans

FUNCTIE

Juridisch adviseur

Tobias heeft de Bachelor Rechtsgeleerdheid behaald aan de Universiteit van Tilburg. Hierbij kwamen alle rechtsgebieden van het Nederlandse recht aan bod. Tijdens zijn bachelor heeft hij meegedaan aan de VAR-Pleitwedstrijd, een bestuursrechtelijke pleitwedstrijd onder leiding van Rens Koenraad. De Master Law and Technology was voornamelijk georiënteerd op Europees en Internationaal recht en ging over de wetgeving van nieuwe technieken. Deze master heeft Tobias cum laude afgerond.

Tobias heeft tijdens en naast zijn studie verscheidene bijbaantjes gehad, zo heeft hij bijles wiskunde gegeven aan middelbare scholieren en is hij student-assistent geweest voor het vak Oefenrechtbank. Hierbij gaf hij les aan derdejaars bachelorstudenten van Tilburg University. Het vak ging over de praktische kant van het pleiten in een rechtszaal.

In zijn vrije tijd sport hij graag (Tobias loopt gewoon de halve marathon van Eindhoven). Daarnaast besteedt hij veel tijd aan het onderhouden en genieten van zijn oude Volkswagen Kever uit 1965. Zo gaat hij naar klusdagen en een aantal keer per jaar een kampeerweekend samen met andere liefhebbers van oude, luchtgekoelde Volkswagens. Het doel is om met de Kever op zomervakantie te gaan.

 

Tobias’ Meesterschap

Tobias is leergierig, behulpzaam, flexibel, enthousiast, vrolijk en secuur. In zijn huidige functie streeft hij ernaar nieuwe dingen te leren en secuur te werken. Hij wil graag anderen helpen door juridisch advies te geven en mee te denken over de juridische mogelijkheden. Hij werkt graag samen in een team.

Het leuke van mijn vakgebied is het denken en werken aan creatieve oplossingen voor juridische problemen.

Wat houdt het werk van Tobias in?

Tobias houdt zich bezig met verscheidene juridische onderwerpen die spelen binnen Ruimtemeesters.

 

Tobias heeft voor Ruimtemeesters gekozen, omdat…..

Tobias had vele positieve verhalen over Ruimtemeesters gehoord, waarbij ook de informele sfeer, het relatief jonge team waar wel veel ervaring aanwezig is en de ruimte om te specialiseren een rol speelden. Tobias wil graag ervaring opdoen met de omgevingswet en milieurecht en met bezwaar en beroep. De mogelijkheid om adviesklussen op kantoor te kunnen combineren met detachering sprak hem ook aan.

 

Meesterschap is tot een begrijpelijk antwoord komen op een juridisch complexe vraag.