Tessa vertelt: Van stagiaire naar werkstudent Omgevingsrecht

Ik ben Tessa en ben op dit moment bezig met de Master Rechtsgeleerdheid aan Tilburg University. Hierin focus ik me op de bestuursrecht-vakken. Hiervoor heb ik de gelijknamige bachelor op de universiteit afgerond. Op dit moment ben ik bij Ruimtemeesters aan de slag als werkstudent Omgevingsrecht.

Van stage naar werkstudent

Ben jij klaar om jouw carrière een kickstart te geven binnen omgevingsrecht? Bekijk dan onderstaande ruimtes die wij jou hiervoor kunnen bieden:

Onderstaand Tessa’s ervaring als startend jurist bij Ruimtemeesters.

Van stagiaire naar werkstudent

Vorig jaar november ben ik gestart bij Ruimtemeesters. Ik heb toen tijdelijk een paar maanden op eigen initiatief stagegelopen. Doordat ik gestopt was met een master die mij niet zo goed beviel, had ik tijd over die ik graag wilde invullen door middel van het opdoen van relevante werkervaring. Die tijd goed benutten is dus goed gelukt! Tijdens mijn stage heb ik vooral collega’s bijgestaan met het maken van jurisprudentie-overzichten op het gebied van vakantieparken en arbeidsmigranten. Daarnaast heb ik meegekeken bij projecten binnen het juridisch advies.

In januari is mij toen gevraagd om voor 8 uur in de week als werkstudent aan de slag te gaan. Omdat ik op dat moment ook weer zou starten met mijn master, had ik geen tijd meer om meerdere dagen per week stage te lopen. Aan de slag gaan als werkstudent bleek een goed plan! Als werkstudent merk ik dat ik meer vrijheid krijg dan toen ik stage liep. Ik werk nu mee aan verschillende projecten, waardoor ik automatisch meer verantwoordelijkheid heb.

Ervaring opdoen naast je studie

Ik had nog weinig kennis van het omgevingsrecht, omdat ik er op school weinig les in heb gehad. Ik wilde graag alle facetten van het bestuursrecht leren kennen, zodat ik een goede keuze kan maken wanneer ik klaar ben met studeren. Aangezien Ruimtemeesters zich onder andere hierop focust, was het voor mij een goede plek om ervaring op te doen. Als werkstudent aan de slag gaan heeft mij dus echt geholpen die keuze te maken. Bij Ruimtemeesters krijg ik namelijk de kans om te ontdekken wat ik leuk vind.

Daarnaast zou ik zonder stage geen idee hebben wat het werken in dit vakgebied inhoudt. Werkend ervaring opdoen is heel anders dan er op school les in krijgen. Je kan door te werken écht kijken of het bevalt. Daarnaast is het ook van meerwaarde voor mijn studie, omdat ik de praktijk kan combineren met theorie.

Een gezellige werksfeer

Ik vind Ruimtemeesters een hele fijne organisatie om voor te werken, omdat er een fijne werksfeer is. Er wordt serieus gewerkt, maar het is wel altijd heel gezellig. Ook al zijn er leidinggevenden, er wordt meer met elkaar samen gewerkt dan dat er sprake van hiërarchie is. Doordat ik als junior mee mag kijken op projecten, kan ik altijd vragen stellen aan de senior die het project leidt. Ik word daardoor niet helemaal in het diepe gegooid, maar krijg wel genoeg verantwoordelijkheid om zelf dingen uit te zoeken om op die manier veel te kunnen leren.

Enthousiast en wil je meer weten over welke ruimte wij jou kunnen bieden bij Ruimtemeesters? Neem contact met ons op!

Gepubliceerd op jul 15, 2021 en geschreven door:
Ruimtemeesters

Ruimtemeesters

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbriefinschrijving