Kennisatelier vakantieparken

Op 10 oktober jl. organiseerde Ruimtemeesters samen met Leisure Brains het Kennisatelier Vakantieparken. Het doel van het kennisatelier was om met diverse kennispartners informatie uit te wisselen over de aanpak van vakantieparken. Het werd een drukbezochte en geslaagde middag!

Deelnemers

Het aantal deelnemers was divers. Niet alleen overheidsorganisaties zaten aan tafel maar ook bedrijven en belangenorganisaties. Vanuit de overheid waren diverse provincies en gemeenten aanwezig; zowel ambtelijk als bestuurlijk en vanuit diverse gemeentelijke beleidsterreinen (handhaving, economie en recreatie). Om ook de zijde van de ondernemer te kunnen belichten hadden ook verschillende vakantieparken zich aangemeld. Daarnaast was ook het Kadaster, de VNG en de belangenvereniging Vrij Wonen aanwezig. Het perfecte deelnemersveld voor een goede discussie en kennisuitwisseling.

Kennisdeling

In het kennisatelier presenteerden we onze aanpak. Hierbij gaan we uit van een rood en een groen spoor. Het rode spoor wordt ingevuld door handhaving/veiligheid en sanering. Hoe krijg je een vakantiepark dat niet meer recreatief wordt gebruikt weer op de rit, wat kom je allemaal tegen en welke keuzes moet je hierbij maken. Het groene spoor is gericht op revitalisering. Hoe help je een ondernemer bij het opnieuw winstgevend maken van zijn bedrijf en wat moet je daarbij vooral wel en vooral niet doen.

Voorbeelden

In de presentaties kwamen diverse voorbeelden naar voren. Zo zagen we hoe een uitgepond vakantiepark succesvol aangepakt kan worden. Uiteindelijk resulteert dit erin dat het vakantiepark teruggeven wordt aan de natuur; een complete sanering dus. Ook zagen we een camping welke gesaneerd wordt door de gronden te gebruiken voor zelfvoorzienende leefgemeenschappen. Bevlogen sprekers welke duidelijk lieten zien waar hun passie ligt.

Terugblik

Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag waarin diverse ‘best practices’ en kennis gedeeld is. Volgend jaar zullen we dit kennisatelier weer een vervolg geven. Wil je deelnemen meld je dan nu alvast aan! Heb je vragen naar aanleiding van het kennisatelier of over de aanpak van vakantieparken in het algemeen neem dan contact met ons op.


Wil je meer informatie over het kennisatelier vakantieparken of wil je volgend jaar ook deelnemen? Meld je dan nu aan via vakantieparken@ruimtemeesters.nl of bel ons op 088-4002800 

Gepubliceerd op okt 30, 2019 en geschreven door:
Koen van Polanen

Koen van Polanen

Directeur / Juridisch Adviseur

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbriefinschrijving