12,5 jaar Ruimtemeesters

Deze zomer bestond Ruimtemeesters 12,5 jaar. In februari 2004 werd namelijk Telengy VROM opgericht. Een enthousiaste club met juristen en planologen die het plezier in het werk (weer) voorop wilden stellen. Met plezier in het werk groeiden we. In 2013 verlieten we het moederbedrijf Telengy en gingen we verder onder de naam ‘Ruimtemeesters’. Inmiddels bestaan we dus 12,5 jaar en kijk ik met trots terug. En dat is niet alleen door alle leuke bijeenkomsten en natuurlijk onze reis naar Ethiopië voor het goede doel, maar ook doordat een aantal van onze medewerkers van het eerste uur nog steeds in dienst zijn.

Natuurlijk ook trots op de inhoudelijke groei die Ruimtemeesters heeft doorlopen. Het ruimtelijk bestuursrecht stond de afgelopen jaren namelijk ook niet stil. Wetswijzigingen volgden elkaar in rap tempo op. De ‘plank’ waar tot anderhalf jaar geleden nog de Kamerstukken, boeken en onze trainingen stonden op het gebied van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht is leeggemaakt en wordt gevuld met alle informatie over de Omgevingswet. Een zeer grote wetsoperatie op het gebied van het bestuursrecht. Al onze medewerkers hebben de Meesterproef afgelegd, voldoen aan de criteria en zijn dus al ‘Omgevingswet-proof’. Enkele zijn al bezig met de implementatie van de Omgevingswet.

Vooruitlopend op de Omgevingswet breidden wij vorig jaar onze advisering al uit naar het civielrechtelijke werkveld. Het afgelopen jaar vulden wij dit aan met  economisch-geografisch advies (onder andere Ladder voor duurzame verstedelijking) en milieurecht. Deze kennis delen wij ook graag in de komende jaren met u. Wij gaan met veel plezier en Meesterschap op weg naar ons volgende jubileum.

Directie Ruimtemeesters

Gepubliceerd op sep 21, 2016 en geschreven door:
Koen van Polanen

Koen van Polanen

Directeur / Juridisch Adviseur

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbriefinschrijving