Ruimte en Wonen KAN: themabijeenkomst ‘andere woonvormen’

Er is een groep mensen die niet in een reguliere woning kan of wil wonen. Ze zijn op zoek naar een Andere Woonvorm. Dit stond centraal in de themabijeenkomst Wonen en Ruimte over Andere Woonvormen op 19 oktober.

Tineke Lupi van Platform 31 gaf in De Droom in Elst een inleiding over de ontwikkeling van nieuwe woonvormen. De wooncoöperatie biedt kansen om samen met andere mensen je eigen woondroom waar te maken. Anderen zijn op zoek naar hun eigen bijzondere stekje in de vorm van een Tiny House.

Drie bevlogen sprekers die werken aan hun eigen droom of die van anderen: Marjolein Jonker liet beelden zien van haar Tiny House, Peter Prak vertelde over De Karrenhof en Bernard Smits nam het publiek mee in zijn missie om wooncoöperaties te ondersteunen.

De discussie ging vooral over hoe je het voor elkaar krijgt. Het vraagt veel doorzettingsvermogen van de bewoners en flexibiliteit in het denken bij gemeenten om het voor elkaar te krijgen. Corporaties denken graag mee en dan zijn knelpunten als grondprijs en beperkende regelgeving te overwinnen.

Hieronder vindt u het programma van deze middag en kunt u de presentaties van de sprekers downloaden.

Gepubliceerd op okt 25, 2016 en geschreven door:
Koen van Polanen

Koen van Polanen

Directeur / Juridisch Adviseur

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbriefinschrijving