Themabijeenkomst Ruimte & Wonen KAN: ‘Een nieuwe ruimtelijke visie voor de regio Arnhem-Nijmegen

Missen we een regionale ruimtelijk-economische visie? Dat was het onderwerp van de themabijeenkomst Ruimte en Wonen KAN op 5 juli 2017.

Er is samenwerking tussen gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen op diverse thema’s (Wonen, mobiliteit, duurzaamheid), maar waar is de kijk op het grote geheel, en hoe treden we naar buiten? Wat maakt ons bijzonder?

Volgens één van de sprekers, Marcel Hielkema van de Economic Board (samenwerking ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden in de regio’s Food Valley en Arnhem-Nijmegen), ligt die ruimtelijk-economische visie er al.

De troefkaarten van onze regio zijn Food, Health en Energy; op zichzelf zijn deze thema’s niet uniek, wel uniek is dat we hier de cross-overs tussen deze drie thema’s ontdekken.

De ca. 40 aanwezigen waren het er over eens dat deze thema’s een prachtige basis vormen voor een regionale visie. “Maar een visie op hoofdlijnen, geen dik rapport; maak daarnaast werk afspraken”, was een veel gehoorde opmerking.

Conclusie: het is nu tijd voor doorzettingsmacht die deze samenbindende thema’s verder ontwikkelt en de resultaten uitdraagt binnen en buiten Nederland.

We zijn van plan om in het najaar een vervolgbijeenkomst te organiseren om te zien hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen.

Heeft u niet aanwezig kunnen zijn, maar bent u wel nieuwsgierig geworden? Download dan hier de presentaties:

Marcel Hielkema – The Economic Board – RWK

Matthijs Lenis – Gem. Nijmegen – RWK

Nico van Buren – Platform31 – RWK

 

Gepubliceerd op jul 12, 2017 en geschreven door:
Ruimtemeesters

Ruimtemeesters

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbriefinschrijving