Actualiteiten Omgevingsrecht – Week 30 | 2021

Jurisprudentie Omgevingsrecht

 

Dubbelgebruik juist en voldoende gemotiveerd – ECLI:NL:RVS:2021:1682

Appellanten betogen dat bij de bouw van een vitaliteitshotel onvoldoende parkeerplaatsen gerealiseerd zullen worden. Het college van B&W heeft een dubbelgebruik van 70% juist geacht ten aanzien van een wellnessvoorziening en restaurant in het hotel. De Afdeling oordeelt dat dit dubbelgebruik juist is en dit voldoende is gemotiveerd door het college van B&W. De wellnessvoorziening is een inpandige voorziening binnen het hotel en is van beperkte omvang. Het restaurant richt zich daarnaast ook voornamelijk op de hotelgasten. De wellnessvoorziening en restaurant hebben beide een groot concurrerend aanbod, waardoor ze weinig extra bezoekers zullen trekken.

 

Ontheffing voor het plaatsen van een dekschuit geweigerd – ECLI:NL:RVS:2021:1696

Het college van B&W van de gemeente Amsterdam heeft geweigerd een ontheffing te verlenen voor het verbod een object in, op of boven het water te plaatsen. Appellant wil een dekschuit voor zijn woonboot plaatsen en betoogt dat deze nodig is om toegang te bieden tot zijn woonschip. De Afdeling is het met het college van B&W eens dat het algemeen belang, dat is gediend met het niet verlenen van de ontheffing, zwaarder weegt dan het belang van appellant. De gemeente Amsterdam ervaart namelijk enorm veel overlast door de schaarste aan openbaar water. Daarnaast betoogt de Afdeling dat er alternatieve oplossingen zijn om toegang te verlenen tot de woonboot.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en actualiteiten in het omgevingsrecht? Ruimtemeesters houdt wekelijks de laatste jurisprudentie bij. Volg ons op LinkedIn of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief om niets te missen!
Hulp of advies nodig? Onze experts zijn er om te helpen! Neem contact met ons op. 

Gepubliceerd op aug 2, 2021 en geschreven door:
Ruimtemeesters

Ruimtemeesters

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbriefinschrijving