Geld en experts voor initiatieven rond Omgevingswet

Bron: Binnenlandsbestuur.nl

Voor overheden die met een initiatief vast willen werken aan de doelen van de Omgevingswet, is geld en expertise beschikbaar. Vanaf deze week tot eind dit jaar is er voor circa honderd projecten maximaal 10.000 euro aan te vragen via het programma Aan de slag met de Omgevingswet.

Versnellen van vergunningverlening

Het programma, een samenwerking tussen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), provincies, waterschappen en rijk, stelt kennis ter beschikking via een groep experts. Overheden kunnen hun hulp inroepen, bijvoorbeeld als zij aan de slag willen met het versnellen van de vergunningverlening of het verbeteren van de omgevingsinformatie.

Leer- en aandachtspunten

Er is ook geld: maximaal 10.000 euro, met een verplichte cofinanciering van vijftig procent. Het moet dan gaan om een coalitie van meerdere overheden en bedrijven en/of onderwijsinstellingen die praktijkervaring willen opdoen met een bepaald initiatief. Andere criteria zijn onder andere dat het initiatief een bijdrage moet leveren aan de doelen van het programma Aan de slag met de Omgevingswet. Ook moet het leer- en aandachtspunten opleveren, waar anderen van kunnen leren.

Koppelen

Aanvragen worden beoordeeld door een selectiecommissie vanuit de verschillende overheden. Die koppelt eventueel ook vergelijkbare initiatieven aan elkaar. Door de projecten en de aandachtspunten te delen met projectleiders en coördinatoren bij de overheden en andere partners, wil het programmateam zorgen voor een netwerk van ervaringsdeskundigen die elkaar kunnen helpen.

Meer informatie is te vinden in de factsheet praktijkondersteuning Samen aan de slag.

Gepubliceerd op aug 25, 2016 en geschreven door:
Ruimtemeesters

Ruimtemeesters

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbriefinschrijving