Implementatie Omgevingswet – Gemeente Dongen

Om de implementatie van de Omgevingswet een vliegende start te geven is een van onze Ruimtemeesters 1,5 jaar aan de slag geweest als kwartiermaker bij de gemeente Dongen. Samen met de Dongense collega’s is er een collegereeks opgesteld en is hen meegenomen op weg naar het maken van een programma. Ook is er in Dongen meegedaan aan de pilot omgevingsvisie en is er intern veel kennis opgedaan en gedeeld. Ondertussen zijn de werkzaamheden afgebouwd, maar blijven wij de ontwikkelingen daar volgen.

 

Waar Irma echt trots op is?

“Ik ben trots op de online collegereeks die collega’s voor elkaar en de gemeenteraad hebben verzorgd. Dit liet mooi zien dat het een opgave voor de hele organisatie is en hoe dit ook digitaal leuk vorm te geven is. Dit werd gedaan door onder andere een escape room, digibord van de provincie en de ‘bouw je buurtje’ app. Ik ben hier weggegaan met de zekerheid dat deze gemeente veel succes gaat hebben met de implementatie van de Omgevingswet!”

Irma Dekker, Adviseur Pilots en Projectleider Omgevingswet / Coördinator Omgevingsvisie

 

Ruimtemeesters is op zoek naar adviseurs om het team te versterken. Ben jij de doortastende Adviseur Leefomgeving & Ruimtelijke Ordening die wij zoeken? Solliciteer dan snel!

Ook hulp nodig bij een van onze expertises?