Van ‘bouwval’ naar droomhotel! – Hotel Guldenberg

Een goede ondernemer ziet kansen en grijpt deze. Natuurlijk wordt gezegd dat dit geen toeval is, maar soms komen er zaken op je pad waar je niet direct naar op zoek bent. Een goede klant van ons overkwam dit. Hij was op zoek naar een goede cateraar en kocht uiteindelijk een heel hotel. Een hotel dat fysiek, maar ook economisch in verval was. Het hotel stond wel op een unieke locatie en had potentie. Hij vroeg Ruimtemeesters om mee te denken en hem te voorzien van juridisch advies.  

Het hotel, gelegen in een kwetsbaar gebied, was vervallen. Het gebruik was allang niet meer alleen recreatief. Een kwaliteitsimpuls was dus noodzakelijk. Er moesten fysieke ingrepen worden gedaan in het hotel en de omgeving. De ondernemer stelde een globaal plan op en vroeg ons om mee te denken over de juridische haalbaarheid van zijn project. Welke procedures zouden er nodig zijn voor de verschillende denkrichtingen? Wij adviseerden over de juridische haalbaarheid op basis van een grondige analyse.

We keken mee met de ontwikkeling van de ideeën naar een globaal plan. Het juridisch advies werkten we verder uit in een principeverzoek. Hierin werd aandacht besteed aan alle facetten van een goede ruimtelijke ordening. Daarnaast voerden we de gesprekken met de gemeente (ambtelijk en bestuurlijk) toen het project in een impasse dreigde te raken. Met een goede juridische onderbouwing op basis van de laatste jurisprudentie, bereikten we groen licht voor het verlenen van de benodigde vergunningen. Het plan voor het hotel is inmiddels grotendeels uitgevoerd en de revitalisering van het hotel is in gang gezet.  

Waar Koen echt trots op is?

Portretfoto van medewerker Koen van Polanen

“Tijdens dit project konden wij echt vanaf het begin meedenken. Wat waren bijvoorbeeld de juridische en ruimtelijke gevolgen van de ideeën? We zorgden door goede juridische advisering dat de benodigde vergunningen verleend konden worden.”

 

Koen van Polanen, Directeur / Juridisch Adviseur

 

Interesse in een nieuwe uitdaging? Bekijk onze juridische vacatures:

Ook hulp nodig bij een van onze expertises?