Denk vrij. Speel mee
Dé Omgevingswetgame van Ruimtemeesters

Omgevingswet Game

De komst van de Omgevingswet vraagt veel van de gemeentelijke organisatie. Inhoudelijk verandert er voor de medewerkers al veel. Van hen wordt op grond van de Omgevingswet verwacht dat ze nu écht integraal gaan werken. Maar ook dat ze een andere houding aannemen tegenover initiatieven uit de samenleving. Ook wordt er van gemeenten gevraagd om samen te werken met externe partners. De rol van de overheid en ook de gemeenteraad verandert, dit stelt andere eisen aan bestuur, ambtenaren, bedrijven en inwoners.

Door middel van online serious gaming en offline trainingen nemen wij gemeentebestuur, -medewerkers en externe partners mee in de benodigde verandering door de Omgevingswet. Op een luchtige manier laten wij u kennis maken met de Omgevingswet. Door praktische situaties in spelvorm na te bootsen brengen wij het gesprek en de discussie op gang.

Waar traditionele verander- en opleidingstrajecten vaak saai zijn, zorgen voor weerstand en bovendien slechts 15% van deze trajecten blijft hangen, maakt u door de Omgevingswetgame in te zetten 90% van de info eigen en wordt veranderen leuk en interactief.

Denk vrij. speel mee!

Door de juiste inzet van onze spelelementen krijgen we snel de vragen op tafel waar het echt over moet gaan. Dus geen onnodige ballast in saaie sessies, maar direct een goed gesprek vanuit de beleveniswereld van de deelnemers. Spelvormen waar iedereen vanuit zijn eigen persoonlijke situatie kan meespelen en wordt uitgedaagd vrij te denken over ontwikkeling en beheer van de fysieke leefomgeving. Hiermee wordt de invoering van de wet behapbaar, inzichtelijk en vooral leuk om te doen! Vol enthousiasme nemen wij u mee in de kansen die de Omgevingswet ons biedt.

Wat levert het u op?

Door gericht en op maat aan de slag te gaan met groepen medewerkers, bestuurders of externe partners creëert u draagvlak voor de veranderingen die nodig zijn voor een succesvolle invoering. Niet toehoren en weer vergeten, maar de materie echt eigen maken door er zelf mee te oefenen en over na te denken. Hiermee krijgt u kundige medewerkers die ook echt weten wat de Omgevingswet in hun dagelijkse werk gaat betekenen. Ze gaan meedenken over de stappen die nodig zijn in het proces.

Wilt u uw organisatie in 2021 goed voorbereid met de Omgevingswet aan de slag laten gaan? Speel dan met ons mee!

Meer informatie over Dé Omgevingswetgame

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Fysieke leefomgeving

De fysieke leefomgeving, wat betekent dat eigenlijk? De praktijk leert dat de nieuwe termen van de Omgevingswet voor lang nog niet iedereen vanzelfsprekend zijn.

Net iets teveel participatie

Dé Omgevingswetgame van Ruimtemeesters neemt gemeentebestuur, -medewerkers en externe partners mee in de benodigde verandering door de Omgevingswet. Maar hoe werkt dit in de praktijk?

Integraal werken

Integraal werken, wat betekent dat eigenlijk? Onze jonge ambtenaren leggen het uit.

 

 


share


Onze adviseur vertelt u graag meer


Ron Visscher

Partner & Manager Ruimtemeesters Advies


connect


Neem contact op

088 - 400.28.00

Advies op leefomgeving

Omgevingswet diensten

Meer contact