Handhaving, Openbare Orde en Veiligheid

Waarom is Handhaving noodzakelijk?

We leven met ruim 17 miljoen mensen in een klein land. Om samen te kunnen leven in een land stellen we regels, zoals over de inrichting van de ruimte. Welke functies willen we op welke locatie? Maar ook regels over hoe we met elkaar omgaan in onze maatschappij. Wat vinden we als maatschappij acceptabel en wat juist niet? Met deze regels zorgen we dus voor de openbare orde en veiligheid in onze samenleving.  De regels die we stellen over de inrichting van de ruimte moeten we handhaven. Met handhaving zorgen we ervoor dat de juiste functies op de juiste plaats blijven en dat er ook op de juiste plaats gebouwd wordt.

 

Ondersteuning bij Handhaving, Openbare Orde en Veiligheid

Ruimtemeesters ondersteunt overheden bij het handhaven van de regels en bij het bewaken van de openbare orde en veiligheid. Daarnaast hebben we specialisten op het gebied van vakantieparken en arbeidsmigranten. We bieden ondersteuning zowel op strategisch, als op operationeel vlak. We bedenken een strategie om een handhavingsknooppunt op te lossen, zorgen voor het proces en de juridische uitvoering inclusief procesvertegenwoordiging. Voor een goede strategie stellen we eerst een Juridisch Effect Analyse (JES) op. Voor eenvoudigere zaken is een Juridisch Effect Analyse vaak niet nodig en kan direct gestart worden met een last onder dwangsom. Naast handhaving ondersteunen wij ook overheden in het OOV-werkveld. Onze medewerkers Openbare Orde en Veiligheid assisteren u in zaken betreffende onder andere Damocles, woonoverlast en overtredingen APV.

 

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Bekijk de openstaande vacature Medior Jurist Handhaving.

Juridische handhaving

Wij helpen u bij juridische handhaving door het maken van keuzes met onze juridische effectanalyse.

Lees verder

Vakantieparken

In onze unieke integrale aanpak op het gebied van vakantieparken combineren we preventie, repressie én vitalisering.

Lees verder

Arbeidsmigranten

Handhaving, ondermijning, volkshuisvesting, bestemmingsplan, integratie; we bieden u altijd een integrale visie en aanpak.

Lees verder

Ondermijning

Wij hebben oog voor het onzichtbare en werken naar zichtbaar resultaat op het gebied van ondermijning.

Lees verder

Direct hulp of advies nodig?

Niet gevonden wat u zocht of hulp nodig bij specifieke vraagstukken? Neem direct contact met ons op:

088 – 400 28 00
welkom@ruimtemeesters.nl

Wij bieden de overheid en marktpartijen praktische en effectieve oplossingen, lees hier meer over onze diensten.

Diensten

Zit u met handhavingsknelpunten of vragen op het gebied van Handhaving, Openbare Orde en Veiligheid? Vraag onze specialisten om hulp. Wij nemen graag een dossier voor u uit handen, maar kunnen u ook tijdelijk ondersteunen, bijvoorbeeld via detachering. Vanuit onze jarenlange ervaring zijn we niet alleen ervaren in repressie, maar ook in preventie.

Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug om uw specifieke wensen door te nemen.

Sectoren & Klanten

Onze oplossingen reiken van kennisdeling en advisering tot en met het werven, selecteren en plaatsen van de juiste personele capaciteit in diverse sectoren;

 Ministeries
 Gemeenten
 Omgevingsdiensten

 

Actueel

Hulp nodig bij Handhaving, Openbare Orde en Veiligheid?