Menno Luijkx

Portretfoto van medewerker Menno Luijkx

FUNCTIE

Adviseur Leefomgeving en RO / Manager Servicedesk

Menno is een stadsgeograaf die opereert in de fysieke leefomgeving. Na de afronding van zijn studies Ruimtelijke Ordening en Planologie (NHTV) en Stadsgeografie (Universiteit Utrecht) houdt hij zich bezig met verschillende (juridisch) ruimtelijke onderwerpen en procedures.

Menno’s Meesterschap

Door zijn werkwijze onderscheidt Menno zich van anderen in zijn vakgebied. Hij bewaart de rust, houdt het overzicht en gaat zeer geordend te werk. Hierdoor kan hij de vraag van de klant echt centraal stellen. Hij is door zijn analytische vermogen in staat om tot de kern van het probleem te komen en passende oplossingen aan te dragen.

Het leukste aan mijn werk vind ik de diversiteit aan opdrachten en rollen.

Wat houdt het werk van Menno in?

Menno houdt zich voornamelijk bezig met ruimtelijke procedures, beleidsvorming en de (implementatie van de) Omgevingswet. Soms is hij heel uitvoerend bezig en soms heel procesmatig. De ene keer is hij specialistisch bezig en de andere keer generalistisch. Hij verricht werk voor gemeentes, particulieren en ondernemers.

Menno heeft voor Ruimtemeesters gekozen omdat…

De kleinschaligheid hem aansprak. Daarnaast is de organisatie informeel en is er gelijkheid tussen de werknemers. Ook vindt Menno het fijn dat hij veel vrijheid in opdrachten krijgt. Hij wordt het meest trots van voltooide opdrachten die voordelen opleveren voor de opdrachtgever én de omgeving.

Meesterschap is het geven van een krachtig, onderbouwd advies op de leefomgeving.