Menno Luijkx

Portretfoto van medewerker Menno Luijkx

FUNCTIE

Junior adviseur Omgevingswet

Profiel

Menno is een stadsgeograaf met een grote passie voor het thema ‘gezondheid in de leefomgeving’. Na de afronding van zijn studies Ruimtelijke Ordening en Planologie (NHTV) en Stadsgeografie (Universiteit Utrecht) houdt hij zich bezig met verschillende (juridisch) ruimtelijke onderwerpen, waaronder een gezonde leefomgeving en de Omgevingswet. Door middel van onderzoek en het spelen met (big)data is Menno in staat om de resultaten hiervan op een heldere wijze te presenteren en in de praktijk te brengen.

Expertise

Door zijn werkwijze onderscheidt Menno zich van anderen in zijn vakgebied. Hij bewaart de rust, houdt het overzicht en gaat zeer geordend te werk. Hierdoor kan hij problemen tot in detail uitpluizen en oplossen.

Meesterschap is

Het geven van advies op de leefomgeving. Menno is bekend met ruimtelijke onderwerpen en kan dit ook wetenschappelijk onderbouwen. Hij beheerst het programma ArcGIS, waarmee hij analyses en adviezen veel kracht kan meegeven.

Droomproject

In de toekomst wil Menno graag meer aan projecten willen werken die een bijdrage leveren aan een gezonde leefomgeving. Hij is benieuwd wat voor ruimtelijke kenmerken onze gezondheid nog meer kunnen beïnvloeden en wil deze bevindingen graag vertalen naar ruimtelijk beleid.