Nova Bernards

Portretfoto van medewerker Nova Berends

FUNCTIE

Werkstudent

Nova zit in het laatste jaar van haar bachelor studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Dit is een interdisciplinaire studie die inzichten vanuit verschillende disciplines, zoals rechten, economie, politicologie en antropologie, gebruikt om maatschappelijke vraagstukken die spelen in het land aan te pakken. Haar interesse ligt hierbij sterk in de kloof tussen de overheid en burgers. Hoe kan de gemeente het beste, besluiten met bewoners communiceren? Hoe kan ervoor gezorgd worden dat alle belangen behartigd worden, dat iedereen vertegenwoordigd wordt?

Omdat ze meer focus zocht en het ruimtelijk domein haar interesse heeft, is ze een minor Sociale Geografie en Planologie gaan volgen. Ze realiseerde zich dat maatschappelijke vraagstukken bijna altijd een ruimtelijk component hebben. Het is daarom belangrijk om de lokale context ook goed te begrijpen. Als werkstudent bij Ruimtemeesters krijgt ze daarin een leuke inkijk. Door ervaring op te doen bij verschillende projecten krijgt ze een goed beeld van de rol van gemeentes bij ruimtelijke vraagstukken.

Nova heeft tevens een grote interesse in actuele politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. In haar vrije tijd leest ze graag en kookt ze uitgebreid voor familie en vrienden.

Nova’s Meesterschap

Nova is leergierig en hardwerkend, ze werkt gestructureerd en weet verschillende belangen goed af te wegen. Ze probeert haar taken zo goed mogelijk in beeld te krijgen en denkt hierbij goed na over alle verschillende aspecten die erbij komen kijken. Ze werkt snel en effectief en kom daardoor tot resultaten.

Het leukst aan mijn werk hier vind ik de diversiteit aan opdrachten. De omgevingswet speelt een enorm grote rol bij gemeentes en het is heel interessant om op verschillende manieren hier ondersteuning bij te bieden. Het is heel boeiend om bij te kunnen dragen aan een advies over bijvoorbeeld hoe een participatietraject in te richten. Het contact met de deelnemers van die participatietrajecten is ook iets waar ik veel energie uit haal.”

Wat houdt het werk van Nova in?

Als werkstudent Omgevingswet & Participatie biedt zij collega’s ondersteuning bij verschillende projecten. Hierdoor worden haar interesses en kennis in het vakgebied van bestuurskunde ingezet in de praktijk en maakt zij kennis met verschillende ruimtelijke projecten.

Nova heeft voor Ruimtemeesters gekozen omdat…

Nova wilde graag aan de slag gaan met de praktijk. Bij haar eerste gesprek kreeg ze al snel een goed gevoel over Ruimtemeesters. De kleinschaligheid en de focus op het Meesterschap, het beste uit jezelf halen en door middel van Meesterproeven je kennis blijven verhogen is iets wat haar erg aantrok. Hierdoor kan ze haar adviesvaardigheden verder ontwikkelen en deze vaardigheid bij veel verschillende projecten inzetten.

Meesterschap is middels expertise en het beste uit jezelf halen tot tijdsbestendige oplossingen komen.