Sil van Bree

Portretfoto van medewerker Sil van Bree

FUNCTIE

Consultant Leefomgeving en RO

Sil komt uit een familie met een pluimveebedrijf waarvan hij alle ontwikkelingen op de voet heeft gevolgd. Van het meewerken op de boerderij tot aanvragen van vergunningen voor uitbreiding en realiseren daarvan, aanvraag en realisatie zonnepanelen en toekomstgericht ondernemen. Tijdens zijn studie Stad- en Streekontwikkeling aan de HAS in Den Bosch heeft hij een bijzondere interesse ontwikkeld voor buitengebied, gebiedsontwikkeling, ontwikkelingen binnen de agrarische sector en wet- en regelgeving. Ook heeft hij in zijn studietijd onderzoek gedaan naar bewonersparticipatie, processen betreffende projectaanvragen en beleid rondom vrijkomende agrarische bebouwing in Zuidoost-Brabant.

Sil’s Meesterschap

Met Sil heeft Ruimtemeesters een praktische adviseur in huis. Iemand die denkt in mogelijkheden en die voorstander is van samen de schouders eronder zetten en niet snel opgeven. Verder vindt hij het leuk om te onderzoeken waar mogelijkheden liggen die passen binnen de geldende wet- en regelgeving. Sil gebruikt zijn gezond boerenverstand bij vraagstukken en durft out of the box te denken.

Het leukste aan mijn werk vind ik het om complexe vraagstukken samen met verschillende belanghebbenden op te lossen.

Wat houdt het werk van Sil in?

Sil houdt zich bezig met het opstellen/toetsen van bestemmingsplannen en principeverzoeken die zijn gericht op het buitengebied van de gemeente Bergeijk. Daarnaast is hij aanspreekpunt van de gemeente voor vragen met betrekking tot het buitengebied voor zowel ‘burgers’ als collega’s (zoals de afdeling vergunningen). Ook werkt hij mee aan projecten zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van een natuurbegraafplaats en een snelfietsstraat.

Sil heeft voor Ruimtemeesters gekozen omdat…

Er een informele sfeer heerst en persoonlijk contact voorop staat. Ruimtemeesters heeft aandacht voor persoonlijke groei, iets wat Sil belangrijk vindt. Sil is het meest trots op de persoonlijke groei die hij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en het vertrouwen dat hij vanuit zijn opdrachtgever krijgt. Dit zorgt ervoor dat hij steeds meer verantwoordelijkheden krijgt.

Meesterschap is meedenken en faciliteren om voor alle partijen tot het maximale resultaat te komen. Ondernemerschap aanmoedigen.