Sil van Bree

Portretfoto van medewerker Sil van Bree

FUNCTIE

Junior consultant ruimtelijke ordening

Profiel

Sil komt uit een familie met een pluimveebedrijf waarvan hij alle ontwikkelingen op de voet heeft gevolgd. Van het meewerken op de boerderij tot aanvragen van vergunningen voor uitbreiding en realiseren daarvan, aanvraag en realisatie zonnepanelen en toekomstgericht ondernemen. Sil heeft de opleiding Landscape Planning & Development aan de HAS Hogeschool in Den Bosch gevolgd. Tijdens zijn studie heeft Sil een bijzondere interesse ontwikkeld voor: buitengebied; gebiedsontwikkeling; ontwikkelingen binnen de agrarische sector; wet- en regelgeving. Tijdens zijn afstuderen en stages heeft Sil onderzoeken uitgevoerd naar bewonersparticipatie, processen betreffende projectaanvragen en beleid rondom vrijkomende agrarische bebouwing in zuidoost-Brabant.

Expertise

Vanuit deze achtergrond en interesses kan Sil zich onderscheiden van collega’s m.b.t. het inleven, meedenken en anticiperen op gewenste ontwikkelingen van ondernemers in het buitengebied. Sil is een praktische adviseur die denkt in mogelijkheden, samen de schouders eronder en niet snel opgeven. Verder vind hij het leuk om te onderzoeken waar mogelijkheden liggen die passen binnen de geldende wet- en regelgeving.

Meesterschap is

meedenken en faciliteren om voor alle partijen tot het maximale resultaat te komen. Ondernemerschap aanmoedigen.

Droomproject

Een instrument, tool of beleid ontwikkelen zodat het aantrekkelijk wordt om vrijstaande agrarische bebouwing in het buitengebied te slopen, zodat het buitengebied er nu en in de toekomst aantrekkelijk uit blijft zien.