Gezonde en groene wijken

Heeft u interesse? Neem contact op voor een indicatie van de kosten.

De gezonde leefomgeving

De omgeving waarin mensen wonen, werken en recreëren heeft invloed op de gezondheid. Een gezonde leefomgeving is een leefomgeving die een gezonde levensstijl stimuleert, maar ook een die geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt in lucht, bodem en water. Ook het tegengaan van geluids- en stankoverlast hoort bij het creëren van een gezonde leefomgeving. Om een gezonde wijk, stad of omgeving in combinatie met veehouderij of een groot bedrijf in de nabijheid te creëren kan beleid voor een gezonde leefomgeving houvast bieden.

Groene wijken

Maar ook kleine simpele oplossingen als vergroening van straten en pleinen en het stimuleren van beweging dragen bij aan de gezondheid van mensen en kunnen landen in dit soort beleid. Los van het fysieke is er natuurlijk ook nog het mentale aspect, hoe voelt iemand zich bij het ervaren van zijn of haar leefomgeving? Ruimtemeesters is hierin gespecialiseerd en kan u hierbij helpen!

Werkwijze

Ruimtemeesters heeft zowel de juridische als de ruimtelijke en sociaalgeografische kennis om tot een passend beleid gezonde leefomgeving te komen. Ruimtemeesters kan dit beleid voor u opstellen en zorgen dat er voldoende draagvlak is. Dit doen we via participatie met bedrijven en de omgeving.

Ruimtemeesters heeft verschillende specialisten in het team die werken aan een gezonde en veilige fysieke leefomgeving. Iedere specialist heeft zijn of haar eigen kennis in huis. Denk aan gebiedsontwikkeling, stadsvergroening, duurzaamheid, ruimtelijk ordening of juist weer een juridische achtergrond. Daarnaast hebben we ook mensen in dienst die met een sociale bril kunnen kijken naar een gebied: hoe voelen bewoners zich in hun leefomgeving? Kijkend naar de behoefte van een gemeente zoeken wij voor u naar de juiste  specialist die past bij uw vraag. U kunt hiervoor medewerkers tijdelijk inhuren of dossiers aan ons overdragen. Kijk hiervoor bij onze diensten outsourcing en detachering.

Verguningen toezicht handhaving

Samen maken we onze leefomgeving; wij nemen u samen met onze participatie- en communicatiepartners mee in een succesvol participatieproces.

Lees verder

Transitie buitengebied

Samen maken we onze leefomgeving; wij nemen u samen met onze participatie- en communicatiepartners mee in een succesvol participatieproces.

Lees verder

Direct hulp of advies nodig?

Niet gevonden wat u zocht of hulp nodig bij specifieke vraagstukken? Neem direct contact met ons op:

088 – 400 28 00
welkom@ruimtemeesters.nl

Wij bieden de overheid en marktpartijen praktische en effectieve oplossingen, lees hier meer over onze diensten.

Hulp nodig op het gebied van Gezonde en groene wijken?