Duurzaamheidsscan
Een heldere analyse met een passende oplossing

Duurzaamheidsscan

Met het dichtdraaien van de Groningse gaskraan, het toenemend gebruik van elektrische auto’s en de toenemende behoefte van gemeente om gasloos te gaan bouwen en/of energieneutraal te worden, wordt de opgave tot verduurzaming steeds groter. Maar welke locaties binnen uw gemeente lenen zich nou voor geothermie, zonne-parken (zonneweiden) of windturbines (windmolens)? Onze duurzaamheidsscan brengt dit handig voor u in kaart.

Wat mag u van ons verwachten?

Wij ondersteunen de vraagstukken rondom de duurzaamheidsopgave met heldere analyses van uw grondgebied:

  • Welke leegstaande kavels of daken lenen zich voor zonne-panelen?
  • Welke locaties bieden ruimte aan windenergie? en;GIS-GEO Duurzaamheid
  • Waar liggen kansen op het gebied van warmte -koudeopslag?

Via het combineren en in kaart brengen van de juiste geodata kunnen de kansen en belemmeringen voor de duurzaamheidsopgave in beeld worden gebracht. Middels GIS-analyses kunnen zo zoekgebieden worden aangeduid. Via een gebruiksvriendelijke kaartviewer kan ook de zoektocht samen met uw inwoners worden ondersteunt. Het proces vanuit participatie-avonden kan middels de kaartviewer in combinatie met story-mapping helder en overzichtelijk worden gepresenteerd aan college of gemeenteraad.

Wat levert het u op?

Door een open en transparante zoektocht naar geschikte locaties creëert u gedurende het proces draagvlak bij bestuur en inwoners. Ook de haalbaarheid van de ambities rondom verduurzaming van uw gemeente kan worden getoetst. Hoeveel schone energie is nodig en in hoeverre kan deze binnen het gemeentelijke grondgebied worden opgewekt?

Onze toepassingen met GIS-analyses van beschikbare geodata geven u grip op de gemeentelijke duurzaamheidsopgave.

Voor wie?

Voor elke gemeente die een klimaatnota heeft vastgesteld en nog op zoek is naar een juiste concrete uitwerking van de uitgesproken klimaatambities bieden wij een passende oplossing.

Kosten

We starten met het in kaart brengen van het grondgebied van uw gemeente op basis van actuele hoogtegegevens. De kosten hiervan bedragen ca. € 3.500,- tot 5.000,- afhankelijk van de grootte van het grondgebied.

Van daaruit kan elke benodigde GIS-analyse worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld de beschikbare   oppervlakte van platte daken of leegstaande kavels. Maar ook op andere beleidsterreinen kunt u tegelijkertijd de kaarten gaan bevragen. De prijs van de analyses is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid en geschiktheid van benodigde Geodata. Wij geven graag een demonstratie van onze mogelijkheden en nemen graag uw concrete vraagstukken mee terug om een prijs op maat te kunnen opstellen.

Vraag online demo aan

Informatie over onze Gis-Geodata diensten

Met onderstaand formulier kunt u vrijblijvend meer informatie opvragen over onze dienstverlening op het gebied van Gis-Geodata.
  • Ik wil meer weten over (meerdere keuzes mogelijk)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Natuurlijk kunt u ons ook bellen: 088-4002800


share


Onze adviseur vertelt u graag meer


Ron Visscher

Partner & Manager Ruimtemeesters Advies


connect


Neem contact op

088 - 400.28.00

Bouwkunde

Detachering

Meer contact