Ruimtelijke onderbouwing

Heeft u interesse? Neem contact op voor een indicatie van de kosten.

Wat staat er in de ruimtelijke onderbouwing?

Om ruimtelijke ontwikkelingen in goede banen te leiden is actuele kennis en ervaring van goede ruimtelijke ordening essentieel. Bij ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving is het belangrijk dat de beoogde plannen juridisch geborgd zijn en alle belangen en stakeholders via beleidsstudie, onderzoek, participatie en omgevingsdialoog worden meegenomen. Het initiatief of de ontwikkeling krijgt hiermee kwaliteit en draagvlak. De ruimtelijke onderbouwing brengt alle aspecten van de fysieke leefomgeving samen en motiveert waarom het initiatief past in zijn omgeving. Ruimtemeesters is gespecialiseerd in zowel het opstellen als in het juridisch toetsen van een ruimtelijke onderbouwing.

Op zoek naar een omgevingsvergunning? Kijk dan op onze pagina over de omgevingsvergunning.

Een goede ruimtelijke onderbouwing opstellen

Ruimtemeesters is ervaren in het begeleiden en opstellen van de ruimtelijke onderbouwingen bij een omgevingsvergunning. Ook alle bijbehorende (milieu-)onderzoeken coördineren wij en zetten wij voor u uit. Onze ruimtelijke onderbouwingen zijn compleet, integraal en houden juridisch stand tot aan de Raad van State. Ook in de toetsing van vergunningsdossiers met ruimtelijke onderbouwingen hebben wij een heldere blik. Wij weten welke aspecten van de fysieke leefomgeving van belang zijn om mee te nemen in de overweging. Wij adviseren ambtenaren en  gemeentebestuur, maar ook initiatiefnemers zelf over strategie, wenselijkheid en haalbaarheid van ruimtelijke plannen. U kunt ons inschakelen voor ondersteuning en advies vanaf eerste idee tot realisatie.

Procedure ruimtelijke onderbouwing

Of u nu zelf initiatiefnemer of juist de toetsende gemeente bent, wij denken graag met u mee over uw initiatieven in de fysieke leefomgeving. In een telefonische intake zorgen we samen met u voor een eerste verkenning van de plannen en stemmen wij met u af welke mogelijkheden of aandachtspunten er voor het initiatief bestaan.

In een heldere offerte geven wij aan welke aspecten er in uw ruimtelijke onderbouwing aan bod moeten komen en hoe deze het beste bij de gemeente ingediend kan worden samen met de omgevingsvergunning. Ook benoemen we welke aanvullende (milieu-)onderzoeken daarvoor nodig zijn. Indien wenselijk, vragen wij de benodigde onderzoeksoffertes voor u op.

Na uw akkoord zetten wij de onderzoeksbureaus aan het werk en stellen wij in 4 tot 6 weken uw ruimtelijke onderbouwing op (onder voorbehoud van de onderzoeksresultaten).

Ruimtemeesters project afbeelding

Uitgelicht project

Onderbouwen van evenementenbeleid – Gemeente Oss

Ruimtemeesters heeft bestendig evenementenbeleid ontwikkeld voor de gemeente Oss. In dit traject waren wij verantwoordelijk voor de ruimtelijke onderbouwing van het nieuwe evenementenbeleid en de daar bijbehorende locatieprofielen.

Voor welke klanten hebben wij dit nog meer gedaan?

Ruimtelijke onderbouwing

Onze ruimtelijke onderbouwingen brengen alle aspecten uit de leefomgeving samen en geven ruimte en kwaliteit aan ontwikkelingen.

Lees verder

Locatiescan

Onze locatiescans geven inzicht in de ontwikkelmogelijkheden en belemmeringen van uw vastgoed of planlocatie.

Lees verder

Beleid leefomgeving

Voor elk aspect van de fysieke leefomgeving begeleiden wij onderzoek en inventarisatie en vertalen we dit in heldere beleidskaders voor uw gemeente.

Lees verder

Outsourcing

Wij nemen graag uw stapel dossiers uit handen, van principeverzoeken tot bestemmingsplannen; wij creëren ruimte in de werkvoorraad.

Lees verder

Proces-en projectleiding

Geen proces of procedure is ons te gek, wij leiden uw ontwikkelproject of ruimtelijke procedure in goede banen.

Lees verder

Evenementen

Uw evenementenlocaties zijn bij ons in goede handen; geluid, veiligheid en gezondheid.

Lees verder

Hulp nodig op het gebied van Ruimtelijke onderbouwing?