Cursussen & Trainingen

Waarom kiezen voor cursussen en trainingen over de Omgevingswet?

De nieuwe Omgevingswet vormt een complex geheel van nieuwe wetgeving en nieuwe beleidsinstrumenten. Ook de manier van werken en daarmee de werkprocessen zullen veranderen. Zowel voor gemeenten als voor aanvragers van vergunningen betekent dit dat er veel bij te leren is. Door een cursus of training leert u veel over de nieuwe Omgevingswet. Zo leert u bijvoorbeeld over de samenhang tussen omgevingsvisie, programma’s en omgevingsplan, de nieuwe beleidscyclus, de Ja-mits houding bij beoordelen van initiatieven, de scheiding tussen technische en planologische vergunning, omgevingsplanactiviteiten, burgerparticipatie, de Omgevingstafel, toepasbare regels en het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Dit zijn allemaal onderdelen waar medewerkers van de gemeente, maar ook ontwikkelaars, architecten, makelaars en particuliere bouwers mee te maken gaan krijgen.

Training Omgevingswet voor uw organisatie

Ruimtemeesters heeft de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over alle aspecten van de Omgevingswet. Wij werken veel in de dagelijkse praktijk werken bij gemeente, provincie en rijk. Daarom is onze kennis vooral praktisch en toepasbaar van aard.

Wij brengen onze kennis graag aan u over middels onze cursussen & trainingen Omgevingswet. Binnen de overheid trainen wij groepen medewerkers, raadsleden, management en bestuur. Ook trainen wij architecten, bouwmanagers en overige marktpartijen.

Vaak geven wij combinaties van kennistraining en werksessies. Onze ervaring is dat de kennis vele malen beter blijft hangen als deze in een praktijkcasus of pilot meteen kan worden toegepast. We begeleiden dan ook graag een pilot Omgevingstafel, een pilot Omgevingsplan of een werksessie besluitvorming onder de Omgevingswet.

Onze aanpak bij een cursus Omgevingswet

Door onze rol bij implementatie van de Omgevingswet hebben we goed inzicht in de kennisbehoefte en vaardigheden die voor de Omgevingswet noodzakelijk zijn. In een adviesgesprek bespreken wij graag uw kennisbehoefte en maken vervolgens een cursus en aanbod op maat. Onze trainingen sluiten we aan op de doelgroep en maken we naar behoefte, online met gaming elementen, offline met veel interactie of juist on the job binnen uw gebruikelijke werkzaamheden. Vraag ons vooral naar de mogelijkheden!

Ruimtemeesters project afbeelding

Uitgelicht project

Verandertraject Omgevingswet – Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Om de Gemeente Utrechtse Heuvelrug klaar te maken voor de invoering van de Omgevingswet, heeft Ruimtemeesters samen met de gemeente een programma gemaakt dat zorgde voor verandering binnen de organisatie.

Voor welke klanten hebben wij dit nog meer gedaan?

Omgevingsplan

Het Omgevingsplan brengt alle regels rondom de fysieke leefomgeving samen, maar bij de overgang naar dit nieuwe instrument nemen wij u graag mee in de belangrijkste keuzes.

Lees meer

Omgevingstafel

De Omgevingstafel draagt bij aan een complete, snelle en integrale voorbereiding van initiatieven in de fysieke leefomgeving; wij zorgen samen met u voor het juiste gesprek aan deze tafel.

Lees meer

Implementatie

De Omgevingswet heeft veel verschillende onderdelen die allemaal effect hebben op uw gemeentelijke organisatie; wij loodsen u door de implementatie.

Lees meer

Participatie

Samen maken we onze leefomgeving; wij nemen u samen met onze participatie- en communicatiepartners mee in een succesvol participatieproces.

Lees meer

Direct hulp of advies nodig?

Niet gevonden wat u zocht of hulp nodig bij specifieke vraagstukken? Neem direct contact met ons op:

088 – 400 28 00
welkom@ruimtemeesters.nl

Wij bieden de overheid en marktpartijen praktische en effectieve oplossingen, lees hier meer over onze diensten.

Hulp nodig op het gebied van Cursussen & Trainingen?