Martine Sillekens

Portretfoto van medewerker Martine Sillekens

FUNCTIE

Planoloog / Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Profiel

Martine is een enthousiaste planoloog met een ontwerpersachtergrond. Na een studie Bouwkunde, richting Architectuur is zij uiteindelijk terecht gekomen in de ruimtelijke ordenings-wereld. Na een studie bij de Bestuursacademie en 10 jaar gemeente-ervaring is Martine erg allround. Ze is kritisch maar ook resultaatgericht en werkt graag samen in een gezellig team. Het is leuk om te kunnen puzzelen met de vrije gedachtes van de ontwerper/gebruiker en de ‘regeltjes’ tot de puzzel compleet is. Martine heeft hiermee ook eigen ervaring opgedaan bij het bouwen van haar eigen huis in Veldhoven.

Expertise

Door haar creatieve opleiding heeft Martine een goed inlevingsvermogen in het doel van de ruimtelijke plannen en de juridische vertaling ervan. Wat wil men nu eigenlijk echt bouwen en waarom? Door overzichtelijk in beeld te brengen wat de wensen en vraagstukken zijn werkt zij naar een maatwerk oplossing toe zonder het groter geheel uit het oog te verliezen. Dit vertaalt ze door naar de ruimtelijke plannen en de RO-adviezen. Kwaliteit, integraliteit en haalbaarheid vindt zij daarbij erg belangrijk.

Meesterschap is

Zorgen voor een integrale oplossing waar iedereen zich in kan vinden en die een bijdrage levert aan de kwaliteit van de leefomgeving, kortom, een oplossing die inspireert en prikkelt en toch geheel in de omgeving wordt opgenomen.

Droomproject

Martine krijgt energie van het helpen van mensen om hun (droom)plannen te verwezenlijken, dat kan van en particulier project tot een groter gebiedsontwikkeling zijn. Haar voorkeur ligt daar bij de bebouwde stedelijke omgeving, maar elke uitdaging heeft zijn charmes.